ANALYSER

Eldre flest savner og frykter bredbånd

En rapport fra Norsk Telecom avdekker at de fleste over 65 år ikke har bredbånd hjemme.

15. sep. 2008 - 07:46

Oslo (NTB): Rundt 270.000 eldre over 65 år i Norge har ikke bredbånd hjemme, viser ny rapport. Mange eldre vil på nett, men frykter at det er for vanskelig.

Rapporten slår fast at de 270.000 eldre ikke har bredbånd hjemme fordi de ikke vet nok om hva bredbånd og internett kan brukes til. De er dessuten redde for at de ikke kan nok om teknikk og utstyr, og de synes det er for dyrt. En del ønsker ikke eller ser ikke poenget med å bli bredbåndsbrukere, skriver Aftenposten.

Men rapporten viser samtidig at de eldre særlig ønsker å bruke internett til å sende og motta e-post, bruke nettbank, finne offentlige skjemaer og se bilder av slekt og venner. Mange vil dessuten lese lokalaviser på nett, spille bridge eller sjakk, drive slektsforskning og få seg nye venner. Men rapporten som Norsk Telecom har gjort for Fornyings- og administrasjonsdepartementet slår fast at de eldre kvier seg for å kjøpe bredbånd fordi de mangler kompetanse.

– Vi visste fra før at mange eldre ikke er på nett. Det den nye undersøkelsen viser, og som overrasker, er at så mange eldre opplever nettbruk som komplisert. Utfordringen blir å hjelpe eldre med å få installert PC, samt sørge for å skaffe brukerveiledninger som har et enkelt språk, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).

Ministeren vil følge opp rapporten og jobbe for å gjøre det enklere og billigere for eldre å skaffe seg bredbånd.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.