Eldre nettleser? Da må du betale ekstra

Nettbutikk innfører straffeskatt.

Eldre nettleser? Da må du betale ekstra

Nettbutikk innfører straffeskatt.

Kundene til den australske nettbutikken Kogan.com har introdusert en egen IE7-skatt. Alle kunder som benytter seg av den gamle nettleseren må betale et tillegg i prisen tilsvarende 6,8 prosent, 0,1 prosent for hver måned siden nettleserproduktet til Microsoft ble lansert.

Les flere oppdaterte IT-nyheter på digi.no.

Dersom man kjøper en vare for 100 australske dollar (600 kroner) på tjenesten så må man altså ut med 6,8 australske dollar eller rett over 40 kroner i ekstra «IE7-skatt.»

Ifølge BBC, som omtalte saken torsdag, innførte netthandelsbedriften den særegne skatten da de jobbet med å relansere nettsidene. Selv om bare tre prosent av nettbutikkens kunder brukte den gamle nettleseren så måtte IT-teamet hans bruke dager på tilpasse siden for IE7.

– Mengden arbeid og innsats for å få nettsiden til å se normal ut på IE7 tilsvarte tiden vi brukte for å lage den til både Chrome, Safari og Firefox, forteller nettbutikk-sjef Ruslan Kogen til BBC.

IE7 ble lansert i 2006 men har fremdeles blitt hengende igjen hos en rekke nettbrukere, selv om Microsoft har lansert en rekke nye nettleserversjoner.

I fjor vinter kverket Microsoft IE6, men varslet at de også ville sørge for at eldre utgaver av nettleserne deres automatisk ble oppdatert. Dette skal rulles ut i 2012, og faktisk starte i Australia. Men det krever at brukerne har aktivert automatisk Windows Update på maskinen.

I 2009 gikk en rekke norske nettsteder sammen i en uoffisiell kampanje for å avlive IE6. Blant annet digi.no og Finn.no viste en annonse på alle IE6-nettlesere og oppfordret sine brukere til å oppgradere. Kanskje en skattlegging av de som tviholder på gamle nettlesere vil ha like stor effekt?

    Les også:

Til toppen