FORBRUKERTEKNOLOGI

Eldre nettleser? Da må du betale ekstra

Nettbutikk innfører straffeskatt.

15. juni 2012 - 08:47

Kundene til den australske nettbutikken Kogan.com har introdusert en egen IE7-skatt. Alle kunder som benytter seg av den gamle nettleseren må betale et tillegg i prisen tilsvarende 6,8 prosent, 0,1 prosent for hver måned siden nettleserproduktet til Microsoft ble lansert.

Les flere oppdaterte IT-nyheter på digi.no.

Dersom man kjøper en vare for 100 australske dollar (600 kroner) på tjenesten så må man altså ut med 6,8 australske dollar eller rett over 40 kroner i ekstra «IE7-skatt.»

Ifølge BBC, som omtalte saken torsdag, innførte netthandelsbedriften den særegne skatten da de jobbet med å relansere nettsidene. Selv om bare tre prosent av nettbutikkens kunder brukte den gamle nettleseren så måtte IT-teamet hans bruke dager på tilpasse siden for IE7.

– Mengden arbeid og innsats for å få nettsiden til å se normal ut på IE7 tilsvarte tiden vi brukte for å lage den til både Chrome, Safari og Firefox, forteller nettbutikk-sjef Ruslan Kogen til BBC.

IE7 ble lansert i 2006 men har fremdeles blitt hengende igjen hos en rekke nettbrukere, selv om Microsoft har lansert en rekke nye nettleserversjoner.

I fjor vinter kverket Microsoft IE6, men varslet at de også ville sørge for at eldre utgaver av nettleserne deres automatisk ble oppdatert. Dette skal rulles ut i 2012, og faktisk starte i Australia. Men det krever at brukerne har aktivert automatisk Windows Update på maskinen.

I 2009 gikk en rekke norske nettsteder sammen i en uoffisiell kampanje for å avlive IE6. Blant annet digi.no og Finn.no viste en annonse på alle IE6-nettlesere og oppfordret sine brukere til å oppgradere. Kanskje en skattlegging av de som tviholder på gamle nettlesere vil ha like stor effekt?

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.