Eldre og gratis norsk film over nett

Norsk Filminstitutt deler nå ut gammel norsk film, noe av det gratis, over nettet.

Norsk Filminstitutt deler nå ut gammel norsk film, noe av det gratis, over nettet.

Nå lanserer Norsk filminstitutt den nye bredbåndstjenesten Filmarkivet.no, som blir innledet med stumfilmen og den erotiske Kristiania-komedien «Jo tykkere, jo bedre» fra 1911.

Filmarkivet.no er en video on demand-tjeneste (utleie av film over Internett) som gir publikum tilgang til 200 eldre og rykende aktuelle norske filmtiler; spillefilmer, kortfilmer, dokumentarer, historiske filmer og reklamefilmer, skriver Filmarkivet i en pressemelding.

Filmarkivet.no gjør dermed for første gang film tilgjengelig rett inn i stua - til alle som har bredbånd.

Margareth Olin som i dag har premiere på sin nye dokumentar «Ungdommens råskap» er representert i Filmarkivet.no med alle sine tidligere filmer. Mange av filmene i Filmarkivet.no er ikke tilgjengelige noe annet sted.

Filmarkivet forespeilet at utvalget vil vokse med minst tre filmer i uka framover, både norsk og utenlandsk film.

Filmen hentes direkte opp på PC'en eller man kan koble PCén til TV og få filmen i flott kvalitet rett inn i stua. Det er også mulig å få levert filmen direkte til TVén i full DVD kvalitet gjennom tilknytning til IP-TV.

Tjenesten er utviklet av Norsk filminstitutt i samarbeid med Élla kommunikasjon og NorgesFilm i Kristiansand. Filmene kan lastes ned og leies til rimelige priser og noen filmer er gratis.

- Vi vil gjøre filmarven tilgjengelig for alle, og skape et nytt marked for ny kort- og dokumentarfilm. Vårt mål er å gi publikum døgnåpen tilgang til kjente og ukjente filmer fra 100 års filmhistorie, sier direktør Vigdis Lian i Norsk filminstitutt.

Til toppen