Electric Farm vil kjøpe ut småaksjonærer

Hele 800 av 900 aksjonærer i Electric Farm sitter på mindre enn 1.000 aksjer hver. På den kommende generalforsamlingen håper ledelsen på å kjøpe ut minst halvparten av småaksjonærene.

Hele 800 av 900 aksjonærer i Electric Farm sitter på mindre enn 1.000 aksjer hver. På den kommende generalforsamlingen håper ledelsen på å kjøpe ut minst halvparten av småaksjonærene.

Webkonsulent-selskapet Electric Farm har etter flere fisjoner og fusjoner fått en mildt sagt uoversiktlig eierkonstellasjon på ikke mindre enn 900 aksjonærer.

- Det skyldes fisjonen fra P4, da alle med aksjer i P4 fikk aksjer hos oss. Derfor endte vi med en haug med småaksjonærer. Vi har over 800 aksjonærer som hver sitter med omlag 1.000 aksjer. Sammen med innkallingen til generalforsamlingen har vi nå sendt ut et tilbud om å kjøpe ut alle aksjonærer som ikke har mer enn 1.000 aksjer. Vi håper at så mange som mulig slår til, og at vi får redusert antall småaksjonærer med 50 prosent, sier økonomiansvarlig Trond Ramsdal i Electric Farm til digi.no.

På spørsmål om Electric Farm har planer om å ansette flere personer i bedriften svarer Ramsdal bekreftende, men legger til at det ikke er snakk om mange (når digi.no ringer administrerende direktør Nils Petter Liljedal er han opptatt i en samtale med en nyansatt...).

Deler av resultatene til konsulentselskapet har lekket til pressen, og Ramsdal vil ikke at det skal lekke mer før de kjøper inn 900 wienerbrød og avholder generalforsamling.

- Vi har akkurat sendt ut melding med innkalling til generalforsamling, så jeg vil ikke gå ut med mer om resultatet, sier han. Generalforsamlingen skal avholdes 26. mai, men Ramsdal bekrefter de tall som har versert i ulike media.

De sier at Electric Farm omsatte for 15,7 millioner kroner i 1998 og gikk i balanse i første kvartal i år. Ramsdal forteller dessuten at det har blitt kjent at det ordinære årsresultatet før årsdisposisjoner endte på minus 3,7 millioner.

Electric Farm ASA ble etablert i 1998 ved at P4 Electric Farm AS ble fisjonert ut av P4 Radio Hele Norge, og så innfusjonert i Electric Farm ASA.

Til toppen