Electronic Arts nedbemanner

I overgangen til nye maskiner velger verdens største spillprodusent Electronic Arts å nedbemanne.

I overgangen til nye maskiner velger verdens største spillprodusent Electronic Arts å nedbemanne.

200 ansatte må gå fra verdens største spillprodusent. Electronic Arts (EA) har 6 500 ansatte på verdensbasis og det er ansatte i videospill divisjonen som må gå. Selskapet skal presentere kvartalstall senere i dag, og har sendt ut varsel om at de ikke kommer til å innfri analytikernes forventninger.

Det er overgangen til nye plattformer som skaper problemer for EA. Microsoft klarer ikke å levere nok Xbox 360, mens Sonys Playstation 3 ennå ikke er lansert.

Pressetalskvinne Trudy Miller i Electronic Arts forteller at selskapet også tidligere har sagt opp ansatte i forbindelse med overgang til nye plattformer.

– Vi bruker denne teknologiovergangen til å omstille våre ansatte, vår teknologi og våre investeringer inn mot våre strategiske vekstmål, sier Miller i en pressemelding.

Å jobbe med spillutvikling hos EA har blitt kjent som en krevende jobb med mye usikkerhet. Høsten 2004 fikk en ektefelle av en EA utvikler mye oppmerksomhet etter å ha skrevet et blogginnlegg om lange dager og seksdagers uker uten overtidskompensasjon eller avspasering. Hos EA er ikke lange dager en garanti mot å miste jobben.

Det er ikke uvanlig at spillmarkedet får seg en liten knekk i forbindelse med lansering av nye plattformer. De første forsendelsene av nye plattformer er som regel noe begrenset og dermed blir det færre potensielle kjøpere av nye spill som krever den nye plattformen. Samtidig så holder eierne av de gamle plattformene igjen på kjøpet av nye spill til de får tak i den nye plattformen.

Ingen av selskapets spillproduksjoner vil bli nedlagt, men det vil bli noen mindre team som jobber med noen av dem. Blant EAs mest kjente spill er Madden football og Need for Speed.

Konkurrenten Activision har også rapportert om skuffende resultater i forbindelse med det viktige julesalget.

Til toppen