Elegant nytt PC-design fra Packard Bell

PC-produsenten Packard Bell har i samarbeid med NEC utviklet en hjemme-PC med svært så smakfullt design.

PC-produsenten Packard Bell har i samarbeid med NEC utviklet en hjemme-PC med svært så smakfullt design.

Da Apples iMac ble lansert, var det først og fremst designet som tiltrakk seg kundene. Rent teknisk var det ingenting spesielt med maskinen.

Også Packard Bell har oppfattet at design har mye å si i den eksklusive delen av hjemme-PC-markedet. Derfor har selskapet utviklet en helt ny maskin spesielt utviklet for mennesker som er opptatt av design - Le Div@.

Rune Johansen, informasjonsansvarlig i Packard Bell Norge, sier i en pressemelding at maskiner med samme type design som Le Div@ vil være standarden om to til tre år.

- Hvem vil da ha fargesterke, gjennomsiktige klumper i stua? iMac-trenden er forbi, nå er det møbel-PC-er folk vil ha, mener Johansen.

De er da heller ingen tvil om at Le Div@ er en lekker PC. Maskinen består av en flat LCD-skjerm hvor alt fra harddisk til hovedkort er innebygget. Mus og tastatur er trådløst. Den eneste ledningen som følger med er strømpluggen. Rundt skjermen er det et gjennomsiktig område hvor brukeren kan legge masker med forskjellig mønster og farger. Eksempler på dette er metall og valnøtt. Brukeren kan også lage masker som passer fargeskalaen i et bestemt rom.

I tillegg til mus og tastatur får brukeren også med en trådløs styreflate med egne knapper for å surfe på web-en. Du skal også kunne bruke styreflaten til å sende e-post. Dette skal gjøre brukeren mindre avhengig av plasseringen av selve PC-en.

Selv om det først og fremst designet som skal trekke kjøpere til denne maskinen, er den ganske bra utstyrt også under skallet.

Selve motoren er Intels 600 MHz Pentium III montert på et i810e-basert (Whitney) hovedkort med innebygget grafikkontroller. Maskinen har også 128 MB minne, 12 GB harddisk, DVD-spiller, 56 K V90 modem, IEEE 1394 (FireWire) -kontakt og 15 tommers LCD-skjerm fra NEC.

Ifølge Packard Bell er Le Div@ laget av naturlige, resirkulerbare materialer. Maskinen skal ha et strømforbruk som er 20 prosent lavere enn en tradisjonell PC, først og fremst på grunn av det integrerte designet. Maskinen skal også være mer lydløs enn de fleste andre PC-er.

Prisen, inkludert en omfattende programvarepakke, ventes å bli i overkant av 30.000 kroner. Maskinen kommer trolig i salg i Norge i månedsskiftet mars/april.

Til toppen