BEDRIFTSTEKNOLOGI

Elektronisk blekk på løvtynn dataskjerm

Amerikanske E Ink annonserte denne uken verdens første skjerm basert på elektronisk blekk. Skjermen er kun tre millimeter tykk og kan markere starten på digitale aviser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mai 1999 - 03:45
E Ink lanserte nylig det selskapet hevder er verden første skjerm basert på elektronisk blekk. Skjermen selskapet har utviklet, er en buet flatskjerm som måler 122 x 183 cm. Skjermen er kun tre millimeter tykk og bruker ifølge selskapet mindre strøm enn en vanlig lyspære.

Skjermen er nå utstilt i en av forretningene til den amerikanske kjøpesenterkjeden JCPenney og kan styres trådløst fra en PC.

Superflat skjerm fra E Ink

Bildet i den installerte skjermen oppdateres hvert tiende sekund med ny informasjon.

Mens andre selskaper allerede har arbeidet i tjue år med å utvikle tilsvarende teknologier uten å komme med produkter, har E Ink ikke engang brukt tolv måneder på å bringe teknologien ut av laboratoriet og inn i et kommersielt tilgjengelig produkt. Produktet er basert på utviklingsarbeid gjort ved det berømte MIT Media Lab i Massachusetts.

Ifølge E Ink er dette bare det første skrittet på veien mot digitale trådløse aviser, elektroniske bøker og ultratynne datamaskinskjermer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.