NETTJUVELNERDVANA

Elektronisk papir snart en realitet

Fujitsu har utviklet et bøybart, elektronisk "papir" som kan huske bildedata uten tilgang på strøm.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juli 2005 - 13:41

Tre selskaper under Fujitsu-paraplyen annonserte i går at de sammen har utviklet det selskapene hevder er verdens første bøybare elektroniske papir med en bildehukommelsesfunksjon og som er basert på filmsubstrater.

Det nye elektroniske papiret skal kunne vise livaktige fargebilder som ikke påvirkes av at skjermen bøyes. Bildehukommelsesfunksjonen gjør det mulig for papiret å vise det samme bildet kontinuerlig uten behov for elektrisitet.

Generelt skal denne typen elektronisk papir ha et svært lavt effektforbruk, noe som skal gjøre dem ideelle for visning av informasjon eller annonser på offentlige steder, som en type elektronisk medium som kan håndteres like enkelt som papir. Kun når bildet på papiret skal endres, kreves det tilgang på strøm. Elektrisitetsforbruket skal vøre ekvivalent med de svake radiobølgene som benyttes i kontaktløse kretskort.

    Les også:

Det elektroniske papiret består av tre visningslag, rød, blå og grønn. Det skal ikke være behov for noen form for filtrering eller polarisering.

Selskapene skal vise fra fram det elektroniske papiret under en konferanse som arrangeres i Tokyo i dag og i morgen.

Selskapet ser også for seg bruksområder som elektroniske hyllemerker, restaurantmenyer og bestillingsautomater. Dessuten bruksanvisninger, arbeidsordre og informasjon brukeren bare har behov for over en kort tid, spesielt på kontorer og i fabrikker.

Tekst og bilder skal kunne overføres trådløst fra mobiltelefoner eller andre mobile enheter til større skjermer basert på elektronisk papir for å gjøre avlesingen enklere.

Fujitsu mener også at papiret kan brukes for å tilby mer bekvemme, digitale medieenheter som kan flyttes fra rom til rom.

Selskapet skal nå gjennomføre testing i forbindelse med forskjellige bruksområder, og sikter mot kommersialisering i løpet av selskapets regnskapsår for 2006, som starter i april 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.