BEDRIFTSTEKNOLOGI

Elektronisk penn med innebygget ordbok

Elektroniske penner entrer nå markedet. En svensk variant kan blant annet oversette mellom en rekke språk i sanntid.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 1999 - 11:29
C Pen.
C Pen.

C Pen fra C Technologies i Sverige er blant de mer velutstyrte pennene på markedet. Den har en rekke hjelpemidler som kan være nyttige i ulike sammenhenger.

Som de fleste andre elektroniske penner kan C Pen både lese og huske håndskrift og å huske hva brukeren selv skriver med pennen. Men i tillegg kan denne pennen utstyres med en rekke forskjellige ordbøker. C Dictionary, som denne funksjonen kalles, bygger på ordbøker fra Norstedt og Universitetet i Oxford. Ordbøkene finnes for svensk, italiensk, spansk, engelsk, tysk og fransk. Alle språkene oversettes til eller fra engelsk. De tre sistnevnte kan også oversettes til eller fra svensk. Hver ordbok inneholder 175.000 ord og uttrykk.

C Pen er også utstyrt med en adressebok som er kompatibel med blant annet adresseboken i Microsoft Outlook Express. Adresseboken har plass til mer enn tusen poster.

Programmet C Direct sørger for interaktiv infrarød kommunikasjon mellom C Pen og datamaskinen. Dette betyr at pennen leser tekst direkte til markøren i alle Windows-programmer.

C Pen er utstyrt med en 100 MHz Intel StrongARM-prosessor og 8 MB minne, noe som skal kunne holde til 3000 sider med tekst. Det digitale kameraet som leser inn teksten, greier å lese opptil 100 tegn i sekundet. Tegnenes størrelse må være på mellom 7 og 18 punkter per tomme.

Pennen fra C Technologies er utstyrt med et innebygget, oppladbart batteri som skal kunne holde i 14 dager med normalt bruk før det må lades opp på nytt.

Prisen for pennen er omtrent 3685 kroner. I tillegg kommer prisen for hver ordliste på omtrent 370 kroner.

Brukere av eldre utgaver av C Pen kan laste ned oppdatert operativsystem og annen programvare fritt fra C Technologies sitt nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.