JUSS OG SAMFUNN

Elektronisk postkontor åpnet i Danmark

Post Danmark har åpnet en nettjeneste hvor brukerne kan bestemme om visse typer fysiske brev skal sendes som e-post eller på vanlig måte.

25. aug. 2003 - 13:00

Post Danmark åpnet i forrige uke ePosthuset, en nettbasert tjenesten som gir selskapets privatkunder mulighetene til å bestemme om de ønsker å få tilsendt post i elektronisk form eller som vanlig fysisk, papirbasert post.

- Med ePosthuset oppretter Post Danmark et nytt forretningsområde. Den mottakerstyrte post blir en realitet. Til nå har det vært avsenderen alene som har bestemt forsendelsens form, sier Helge Israelsen, administrerende direktør i Post Danmark, i en pressemelding.

    Les også:

- Nå gir vi mottakeren mulighet for selv å bestemme om forsendelsen skal legges i en sikker, elektronisk postboks, komme som vanlig e-post eller dumpe ned i den fysiske postkassen, sier Israelsen videre.

Den sikre e-posten vil kunne brukes for post hvor avsenderen krever en garanti for at posten kommer fram til rette mottakere, men også som et elektronisk postarkiv. Lagring av vanlig e-post overlates normalt til mottakerne eller deres Internett-leverandør.

Ifølge Comon.dk er det kun post fra bestemte virksomheter, for eksempel banker og forsikringsselskaper, samt offentlige myndigheter, som kan mottas elektronisk. Resten vil fortsatt kun komme som papirpost.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.