RESULTATERFINANS

Elektronisk selvangivelse også for bedriftene

Nå skal også norske bedrifter kunne levere selvangivelsen over nettet. I tillegg skal årsregnskap og opplysninger til Statistisk sentralbyrå kunne sendes inn elektronisk.

4. feb. 2002 - 08:38

Ifølge Aftenposten er det ikke lenger bare private skattytere som skal ha anledning til å levere selvangivelsen i elektronisk format, også norske bedrifter skal gis muligheten. Opplegget er et samarbeid mellom Skattedirektoratet, Brønnøysundregistrene og Statistisk Sentralbyrå (SSB), hvilket betyr at bedriftene ikke bare kan sende selvangivelsen men også sitt årsregnskap elektronisk til regnskapsregisteret i Brønnøysund, samt pålagte statistikkoppgaver til SSB.

For at din bedrift, revisor eller ditt regnskapskontor skal kunne benytte seg av de nye elektroniske tjenestene må de ha dataprogrammet Angiver-02 (fås gratis på CD-ROM fra skatteetaten), et årsoppgjørsprogram, samt Internett-tilgang.

Du kan lese mer om ordningen på skatteetaten.no.

Ifølge Aftenposten var det 394.000 private skattytere som i fjor valgte å levere inn sin selvangivelse i elektronisk format - og 84.000 av dem hadde is i magen til å vente med innlevering til absolutt siste døgn før fristen gikk ut...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.