JUSS OG SAMFUNN

– Elektroniske klasserom uavhengig av Fornebu

- Vi kommer til å fortsette å investere i elektroniske klasserom i distriktene uavhengig av om vi vinner fram i IT-Fornebu-prosjektet, sier Håkon Gundersen i IT-Fornebu AS til digi.no.

Eirik Rossen
19. mars 1999 - 08:24
Håkon Gundersen.
Håkon Gundersen.

Gundersen har vært på Flisa (Åsnes kommune i Hedmark) for å starte et elektronisk klasserom i samarbeid med kommunen og det lokale næringslivet. Dette er et av et titalls liknende prosjekter. Det første er etablert i Vadsø i Finnmark, med Telenor som teknisk tilrettelegger - ikke medeier.

- Elektroniske klasserom er et godt forretningsområde som vil stå på egne bein, sier Gundersen. - Det er ikke avhengig av hvordan det går med oss og selve Fornebu-prosjektet.

Tanken til IT-Fornebu AS er å knytte elektroniske klasserom sammen i et nettverk. Selskapets Fornebu-plan forutsetter en rekke slike rom i tilknytning til IT-senteret, i tillegg til dem som etableres i distriktene. En vesentlig del av ideen er å nytte fjernundervisning til å spre IT-kunnskaper.

- Klasserommene etableres som små IT-bedrifter som formidler etter- og videreutdanningskurs i et lokalt samfunn. IT-Fornebu AS er medeier og tilrettelegger, og inngår avtaler med det enkelte klasserommet om teknisk drift og leveranse av undervisningstilbud. Avtalen begrenser ikke det enkelte klasserommets anledning til å nytte andre leverandører av undervisningstilbud.

Klasseromsbedriften organiseres som aksjeselskap der det lokale næringslivet, kommunen og IT-Fornebu AS bidrar med like store andeler. De koster rundt 750.000 kroner å etablere et anlegg på to rom med hver sin elektroniske tavle og videokonferanseutstyr. Et rom legges opp til tretti elever i en klassesituasjon, det andre har ti PC-plasser for individuelt arbeid.

Gundersen vil ikke kommentere den nye konkurrenten om arealene på Fornebu, Framtidsbyen Invest AS, utover at Stortinget nettopp har åpnet for en slik konkurranse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.