Elektroniske lommebøker med SET-standard

I løpet av høsten vil Microsofts elektroniske lommebok, som er gratis og integrert i Explorer, være tilpasset standarden for sikre nett-transaksjoner SET. Microsoft Wallet vil også være tilgjengelig i Netscape Communicator.

I løpet av høsten vil Microsofts elektroniske lommebok, som er gratis og integrert i Explorer, være tilpasset standarden for sikre nett-transaksjoner SET. Microsoft Wallet vil også være tilgjengelig i Netscape Communicator.

Microsofts elektroniske lommebok er langt fra den første som godkjennes. Tilsvarende moduler fra GlobeSet, Trintech, Spyrus/Terisa og VeriFone ble sertifisert i juni i år. IBM har en modul inne til godkjenning nå.

Microsoft Wallet er et foreløpig lite kjent stykke programvare fra Microsoft. Hensikten er å forenkle betaling ved handel over Internett. Den finnes i to versjoner på klient-siden, som ActiveX-kontroll til Internett Explorer, og som plug-in til Netscape Communicator.

På tjenersiden finnes både en webmaster-pakke for å tilrettelegge nettstedet til Wallet, og en utviklerpakke for å skreddersy betalingsordningene på nettstedet. Alle er nedlastbare fra Microsofts nettsted og fordrer 32-biters Windows.

Dagens versjon 2.1 har to hovedfunksjoner: lagring av adresser for fakturering og varemottak, og lagring av informasjon vedrørende egne utbetalinger, blant annet kredittkortnummere og såkalte digitale kontanter.

Versjon 3.0 utvider disse funksjonene med en SET-modul som nå testes av SETco, organisasjonen som eier SET-standarden.

- Vi regner med at godkjenningen vil gå relativt greit, og at Wallet 3.0 vil være klar i løpet av høsten, sier produktsjef Jonas Hasselberg i Microsoft Norden. - Da vil brukeren få et svært enkelt grensesnitt som kan nyttes til alle kurante former for betaling for web-formidlede varer og tjenester. Vi betrakter Microsoft Wallet som en del av Windows 98 og Internet Explorer.

Ifølge SETco er Microsoft én av 18 programvareleverandører som har levert produkter til kompatibilitets-testing. Disse produktene dekker SET-funksjonalitet på både klient- og tjenersiden, samt sertifikatgodkjenning. Et godkjent produkt vil automatisk samvirke korrekt med andre godkjente produkter.

Microsofts søknad om SET-godkjenning for Wallet betyr ikke at man avviser andre standarder. Hensikten er heller å tilby én elektronisk lommebok som kan nyttes til enhver utbredt transaksjonsmåte, på samme måte som en fysisk lommebok ikke skreddersys til bestemte typer valuta eller betalingskort.

SET har allmenn anerkjennelse blant Internett-aktører, men denne anerkjennelsen har hittil ikke vist seg som annet enn noen få pilotprosjekter. Hasselberg bekrefter at det går like tregt i Sverige som i Norge.

Til toppen