BEDRIFTSTEKNOLOGI

Elektroniske regninger klar i oktober

Det går mot elektroniske regninger, men ikke før til neste år. Først i oktober starter pilotprosjektet, der blant annet NetCom vil delta.

5. juni 2000 - 11:31

Det går mot slutten for de forhatte vinduskonvoluttene. De store bankene og deres felles betalingssentral, BBS, har i lengre tid arbeidet med et system for helelektroniske regninger de kaller eFaktura. Men systemet er komplekst og har mange partnere. Bankene har lenge diskutert systemet, og i dag forteller mobiloperatøren NetCom at de skal være med i pilotprosjektet som starter i oktober.

Les om bankenes planer:
Bankene lager felles handlekort
Regninger i e-postkassen til neste år
Vil drive bank fra innerlomma
Bankene samles rundt nytt smartkort

Bankene og de store bedriftene med mange kunder er svært ivrige på å kvitte seg med papirregningene. For det koster 20-30 kroner å lage og sende ut en papirregning.


Elektronisk faktura skal sende regningen rett til din Internett-bank og dukke opp når logger deg på. Systemet vil fungere ved at BBS samler og sender ut de elektroniske regningene til de forskjellige bankene som så sprer dem til sine brukere.

For å varsle deg om at det ligger regninger på nettbanken din, vil bankene måtte be deg registere mobiltelefonnummer der de kan sende en tekstmelding eller epost-adresse for post-varsling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.