Elendig sikkerhet på firmahjemmesider

Tre fjerdedeler av britiske bedrifter har ikke testet sikkerheten ved sine hjemmesider, viser en undersøkelse foretatt av konsulentfirmaet KPMG. Døren står åpen for hackere, som når de blir oppdaget, kun blir anmeldt i halvparten av tilfellene.

Det internasjonale konsulentbyrået KPMG har utarbeidet en rapport som viser at hele tre fjerdeler av britiske bedrifter ikke har testet sikkerheten på sine internettsider, skriver britiske Computer Weekly. Under halvparten av selskapene har sikkerhetsrutiner som gjelder nettsider, og hos nærmere halvparten av bedriftene trenger man ikke oppgi brukeridentifikasjon eller passord for ekstern tilgang til systemet.

Det er andre gangen konsulentbyrået utfører undersøkelsen Information Security Survey. Undersøkelsen avslører også at når det blir avdekket brist på sikkerheten, er det 50 prosent sjanse for at det ikke vil bli foretatt noen rettslige reaksjoner.

Direktør for KPMG, Michael Bacon, advarer at det hver dag blir identifisert nye måter å bryte seg inn i datasystemer, og at bedrifter må overvåke denne utviklingen for å være sikker på at man hele tiden er et skritt foran datasnokerne. Bacon oppfordrer bedrifter til å ha rutiner og sikkerhetsstandarder for å bedre informasjonssikkerheten.

Til toppen