Elevers private meldinger lekket

Alvorlig feil i skoleapplikasjon.

11. mars 2013 - 07:50

En feil i IT-programmet som mange av landets skoler bruker, førte til at sensitiv informasjon om elever lå åpent tilgjengelig for alle elevene ved Vennesla videregående skole.

Sikkerhetsbruddet skjedde med kommunikasjonsløsningen Mobilskole, som er en applikasjon på hovedplattformen It's Learning, skriver Fædrelandsvennen.

Feilen førte til at meldinger blant annet mellom foresatte og klassestyrere lå ute og kunne leses av utenforstående.

Det er kun ansatte ved skolen som skal ha tilgang, og tjenesten brukes hovedsakelig av elever og foresatte til å sende inn sykmeldinger via SMS, skriver avisa. SMS-tjenesten ble innført i høst.

– Vi har stengt denne applikasjonen i It's Learning for rundt 200 skoler over hele landet til vi har rettet feilen, sier daglig leder i Mobilskole, Håkon Kalbakk, til avisa.

Det kan ikke utelukkes at personvernopplysninger kan være på avveie andre steder i landet, men ifølge Kalbakk har de aldri tidligere hørt om tilsvarende sikkerhetsfeil i systemet.

– Dette er veldig beklagelig. Vi tok direkte kontakt med leverandøren da vi hørte om dette nå, og det er dumt, for vi har hatt stor glede av tjenesten, sier rektor Thorkild Haus ved Vennesla videregående skole. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.