Elkjøp dumper prisene på data-redning

Elkjøp dumper prisene på data-redning

Elkjøp blir stadig større på IT-hjelp og dumper nå prisene på å redde data fra havarerte disker.

Elkjøp startet opp med å selge hvitevarer, men har i stadig større grad utvidet sitt sortiment til også å gjelde IT-produkter.

    Les også:

I dag er Elkjøp en av de største aktørene med salg av både PC-er, digitale kamera, skrivere og tilbehør. Men det stopper ikke her. Nå spiser Elkjøp seg også inn på tjenestesiden.

Elkjøp har nemlig etablert en såkalt PC-klinikk som holder åpent i alle de drøye 100 butikkene, det vil si fra mellom klokka 10 og 20 hver dag.

– PC-klinikken er en viktig del av vår datasatsning i Elkjøp. En av tre kunder som kjøper PC i Elkjøp ender opp med en service supportavtale, forteller produktansvarlig Atle Lillehagen til digi.no.

For det er mye en privatperson kan trenge hjelp til på PC-støtte, som installasjon, viruskontroll, sikkerhet, gjenoppretting og koblinger.

Prisen på PC-support varierer etter hvor lang periode man ønsker, men er ikke avskrekkende.

Tre måneders support koster 995 kroner, 12 måneder koster 1 695 kroner og to år koster 2 495 kroner.

I tillegg har Elkjøp inngått et samarbeid med norske IBAS, som har blitt et av verdens ledende innenfor rekonstruksjon og sletting av data.

– Det er fort gjort å være uheldig og installere noe som gjør at PC-en slutter å fungere eller i verste fall fører til diskkræsj der alt innhold blir borte, forteller Lillehagen.

I dag oppbevarer mange store mengder personlige bilder på sine PC-er, og det kan være trist dersom man skulle miste bilder fra bryllup eller andre viktige begivenheter.

Mange kan slette bilder som skulle vært bevart, i stedet for å lagre dem sikkert. Andre mister apparatet i vann, eller skader det ved fall eller støt.

I samarbeid med IBAS tilbyr nå Elkjøp gjenoppretting til 1290 kroner.

– Åtte av ti klarer å finne tilbake til sine data for denne prisen, forteller Lillehagen.

Prisen vil avhenge av hvor omfattende skaden er, alt fra 590 kroner som kan gjelde flyttbart media for eksempel minnebrikke til kamera. I verste fall må en PC tilbakestilles til fabrikkstandarden, som betyr at den settes tilbake til den tilstanden den kom i da brukeren pakket ut produktet.

Elkjøp har egne folk som jobber med PC-support, alt fra ett til tre årsverk i alle sine fysiske butikker.

Til toppen