Elkjøp firedoblet internettsalget

På ett år er omsetningen i Elkjøps nettbutikk mer enn firedoblet.

På ett år er omsetningen i Elkjøps nettbutikk mer enn firedoblet.

Kunder har blitt mer komfortable med å handle på nett, noe flere selskaper nå kan bekrefte. Mange melder om 300 prosent vekst. Det gjør også Elkjøp, som har hatt en vekst i internett-salget på 317 prosent på ett år målt fra mai-måned.

    Les også:

— Dette er som forventet. Vi har jobbet jevnt og trutt med Internett som er en voksende kanal, forteller informasjonssjef Scott Engebrigtsen til digi.no.

Engebrigtsen kan ikke angi tall på internettsalget, men viser til en vekst i totalsalget for Elkjøp i Norden fra syv milliarder kroner i 2001 til 8,63 milliarder i 2003.

Selv om internettsalget har økt med 317 prosent, er andelen fortsatt lav. For Elkjøp fungerer Internett mer som en utstillingskanal for salg. En intern kundeundersøkelse tatt for Elkjøp i Norden, avdekket at 25 prosent av kundene først har vært på nettet og sjekket ut produkter og pris. Deretter kommer de til butikken og kjøper varen der.

Engebrigtsen framholder at Internett nå er en av de viktigste kanalene, der de også merker konkurranse fra andre internettaktører. Foreløpig har hovedfokus med Internett vært å lage et godt utstillingsvindu for butikken, men framover vil Elkjøp satse mer på å selge varer gjennom Internett.

Elkjøp har i Norge 97 forhandlere, hvoran 44 er egeneide og resten franchisebutikker. Selskapet opererer med samme pris på nettet som hos forhandlere, med unntak når det er spesielle tilbud på nett, for eksempel partikjøp.

Provisjon til forhandlere for kunder som kjøper på netthandel vil ikke Engebrigtsen kommentere.

— Dette er et internt anliggende. Uansett er dette likegyldig for kunden så lenge kjøper får markedets beste pris. Vi prissjekker konkurrentene ukentlig og justere prisene deretter, sier han.

Det er spesielt dataprodukter, kamera, mobiltelefoner og hvitevarer som selger bra over Internett. Ved kjøp av mobiltelefon, DVD film og kaffemaskin, koster frakt henholdsvis 71, 19 og 115 kroner via posten.

Frakt av for eksempel kjøleskap bestilt over Internett vil koste 375 kroner.

Til toppen