Elkjøp har åpnet Internett-butikk

yaTack, Coshopper og de andre Internett-butikkene kan vente seg tøffere konkurranse. Elkjøp har i det stille åpnet sin filial på nettet.

yaTack, Coshopper og de andre Internett-butikkene kan vente seg tøffere konkurranse. Elkjøp har i det stille åpnet sin filial på nettet.

I det stille har landets største kjede på salg av hvitevarer, brunevarer, hjemmeelektronikk og datautstyr åpnet sin Internett-butikk. Fra www.elkjop.no kan du bla deg igjennom og bestille kjøleskap, CD-brennere, digitale kamera og stekeovner.

Elkjøps inntreden på markedet betyr trolig tøffere konkurranse for en rekke nystartede nettbutikker som yaTack, Coshopper og LetsBuyIt. For i prissammenlikninger har det vist seg at selv om Internett gir lavere kostnader, er det vanskelige å slå prisene Elkjøp kan holde med sine store voluminnkjøp.

Men baksiden av medaljen er at du ikke sparer noe med å handle fra Elkjøps Internett-side - prisene er de samme som i butikken.

- Prisen er den samme - fordelen er at kundene slipper å dra til butikken. Vi tror dette vil fenge stort, fordi elektronikk og hvitevarer egner seg svært godt til salg på Internett. Det er jo spesifikasjoner og mål de fleste er interesserte i, mener Hiep Hoang, direktør for nye forretningsområder i Elkjøp ASA.

Hoang forteller at Elkjøp har åpnet siden i det stille, men nå skal begynne å markedsføre sitt nye Internett-tilbud. Med sine store annonsebilag er Elkjøp en av de virkelig store annonsørene i Norge, hvilket trolig raskt vil gjøre butikken godt kjent. Foreløpig mangler det noen varer, men Elkjøp har lagt ut de fleste artikler og alt som selger i volum.

Les:


Elkjøp blir Europas største datakjede
Engelsk kjede vil overta Elkjøp

Elkjøp ble tidligere i vinter solgt til den engelske kjeden Dixon. Under salgsprosessen lovet selskapet å starte flere norske filialer av Dixons databutikk PC World i Norge. Men når og hvor mange slike butikker som vil dukke opp, vil ikke Hoang kommentere.

Til toppen