FORBRUKERTEKNOLOGI

Elkjøp lanserer satsning på nettfoto

Eljkøp utvider fotovirksomheten med et lite frontalangrep på fotobransjen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. jan. 2006 - 13:55

Det er skrevet mye om hvordan internett påvirker musikkbransjen, men foreløpig selges det meste av musikk fremdeles på gamlemåten, i form av fysiske disker levert over disk. Fotobransjen har måttet tåle en langt raskere og større overgang. Det selges nå knapt filmbaserte kameraer, og filmbasert fremkalling faller kraftig, med resulterende nedleggelser av laboratorier.

Dessuten har det kommet nye nettbaserte konkurrenter på banen som konkurrerer med de tradisjonelle aktørene. Nå melder også Elkjøp seg på.

Selskapet lanserer en nettbasert fototjeneste for fremkalling av digitale bilder. Hele bestillingen kan gå på nett, og leveringen kan skje via psoten. Men Elkjøp vil også benytte sine butikker som utleveringssteder, og fjerner da et utsendelsesgebyr på 40 kroner.

- Salget av digitalkameraer er sterkt økende og omtrent 45 prosent av norske husstander er i dag tilknyttet bredbånd. Dette åpner for nye muligheter for fremkalling av bilder, sier salgsdirektør i Elkjøp, Atle Lillehagen i en pressemeldig.

Han legger vekt på at Elkjøp skal tilby en billig tjeneste. Hvis man henter bildene i butikken kommer prisen ned i 50 øre per bilde, hjemsending koster 40 kroner ekstra.

En rask skekk av konkurrentene viser at Fotoknudsen for tiden tar 1,99 per bilde, pluss 24,90 for utlevering per post, 19 for utlevering i butikk. Eurofoto har tilbud på 1,75 kroner per bilde, men har ingen synlig informasjon om portoutgifter.

50 øre per bilde blir vanskelig å slå med personlig fotoskriver, for både blekk og fotopapir er dyrt. Men folk som kan faget vil oppnå langt mer kontroll over resultatet ved å gjøre jobben selv. Det er fantastisk hvor mye et bilde kan forbedres med litt bearbeiding, og dette vil ikke fotobutikkene ta seg tid til.

Elkjøp har de siste årene satset tungt på fotomarkedet og har et bredt utvalg digitale kameraer og andre fotoprodukter. Med den nye fototjenesten ønsker Elkjøp å bli en totalleverandør innen foto.

Ekjøps nye fotobutikk finner du her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.