Elkjøp skal selge Dell-maskiner

Dell har endret strategi og nå gir det utslag også for norske kunder.

Elkjøp skal selge Dell-maskiner

Dell har endret strategi og nå gir det utslag også for norske kunder.

Dell var på et tidspunkt verdens største PC-leverandør. Det ble de på å rendyrke en forretningsmodell der de solgte maskinene direkte til kundene, uten å gå via forhandlere.

Senere klarte HP å ta igjen forspranget, og gå forbi. Det gjorde at Dell måtte tenke nytt og da gründeren Michael Dell tok over roret igjen, gjorde han det raskt klart at også Dell skulle selge via forhandlere.

Det kom tidlig i gang i USA, gjennom blant annet butikkgiganten Wal-Mart, og nå blir Dell PC-er også tilgjengelig i norske butikker.

Dell har inngått en europeisk avtale med DSG international plc (DSGi), som blant annet eier Elkjøp i Norge. Avtalen betyr at norske kunder vil finne bærbare og stasjonære PCer fra Dell i Elkjøp-butikker på nyåret.

- Dell er et selskap som er tuftet på at vi skal lytte til kundene våre, og når kundene ønsker systemer i butikker, så gjør vi noe med det. Dette er en ny retning for Dell, og noe vi i Norge også er svært positive til. Vi gleder oss til å få vist produktene våre til så mange som mulig, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Dell Norge.

Med avtalen på plass vil Dell-maskiner være tilgjengelige gjennom mer enn 10.000 butikker og nettbutikker over hele verden.

De får imidlertid ikke med seg det viktige julesalget, så HP vil trolig være størst på PC-salg i Norge også i fjerde kvartal.

Til toppen