Elkjøp snapper opp dansk konkurrent

Elkjøp snapper opp dansk konkurrent

Elkjøp, som blir stadig større på IT, er i ferd med å kjøpe opp en av sine store danske konkurrenter.

Elkjøp offentliggjorde i dag at de kjøper 40 prosent av sin konkurrent, den danske F-Group-kjeden.

F-Group opererer i Danmark under kjedeprofilene Electric City og Fona. Electric City har fem store elektronikkvarehus, Fona har 64 butikker. Fona baserer seg på butikkdrift sentralt plassert i kjøpesentre og handlegater rundt om i Danmark. F-Group er en av Danmarks ledende elektroforhandlere. De resterende 60 prosentene blir værende hos familien Kjær. 850 mennesker er ansatt i F-Group, og regnskapsåret 2005 viste en omsetning på 2 milliarder danske kroner. Elkjøp har fra før 26 varehus under merkenavnet Elgiganten i Danmark.

Tidligere var kjeden mest kjent for salg av hvitevarer, men etterhvert har Elkjøp blitt en av de større leverandørene av PCer i Norge og den største mobil-forhandleren.

Elkjøp er i dag med sine 235 varehus og over 5000 medarbeidere godt fordelt i alle nordiske land, inkludert Færøyene og Island. I Norge, Finland og Sverige er kjeden markedsleder, mens oppkjøpet i Danmark vil bringe Elkjøp nærmere målet om å bli markedsleder også her.

Elkjøp omsatte for 13,7 milliarder kroner i regnskapsåret 2005/06. Driftsresultatet var 1 milliard kroner. Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Til toppen