Elkjøp tester ut OpenOffice for å spare

Elkjøp tester ut OpenOffice for å spare

Elkjøp skal nå teste ut gratis- programmet OpenOffice som et alternativ til Microsofts dyre kontorpakke.

Elektronikkgiganten Elkjøp har nærmere 4.500 ansatte i Norden. De er kjent for å gå sine egne veier når det gjelder IT og selskapet er veldig nøye på å ikke ta på seg for store IT-kostnader. Nå vurderer de om OpenOffice er et godt alternativ for dem.

- Vi har akkurat satt i gang en pilot med OpenOffice i noen av butikkene våre, sier it-direktør Robert Grefstad til Computerworld.

I butikken er behovet litt annerledes enn inne på kontorene. Der går behovet hovedsaklig på muligheten for å lese dokumenter og mange av maskinene er rene terminaler.

- Så lenge vi ikke gjør bedre butikk på det, er ikke Office så interessant. Innkjøpssystemene og andre fagapplikasjoner er mye viktigere for virksomheten, sier Grefstad til Computerworld.

På kontorene er det fortsatt en eldre utgave av Microsoft Office som er i bruk. Der kjører de på Office 2000 og selskapet har ingen planer om å oppgradere med det første.

- Vi kjører fortsatt på Office 2000 og det funker helt fint, sier Grefstad.

Hva som skjer med Microsoft Office hos de kontoransatte dersom selskapet opplever at uttestingen av OpenOffice ute i butikkene som en suksess er et åpent spørsmål.

Dersom det bare er aktuelt å bruke OpenOffice til å lese dokumenter, så kunne Elkjøp klart seg med Microsofts gratis leserutgaver for Office. De kan lastes ned gratis for blant annet Word og Powerpoint.

Microsoft Office 2003 Professional koster litt i overkant av 5.000 kroner i butikken. Den kommer også i andre billigere utgaver og kunder som har en tidligere versjon kan kjøpe en rimeligere oppgraderingsversjon. Dessuten får store kunder volumrabatter dersom de inngår selskapsavtaler.

Det blir allikevel mye penger å spare på lisenskostnadene dersom bedriften opplever gratisprogrammet OpenOffice som et fullgodt alternativ, når programmet skal installeres på mange maskiner.

Til toppen