Elkjøps nettbutikk vokser raskt

Nettbutikken har endret kundenes handlemønster, og nå skal Elkjøp satse mer på nett.

Elkjøps nettbutikk vokser raskt

Elkjøp er Nordens største butikkjede. De har 251 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene, i tillegg til å ha en rask voksende nettbutikk.

Nå har de lagt frem tallene for sitt avvikende regnskapsår som ble avsluttet 30. april. Det var et godt år, og omsetningen steg med hele 24 prosent og endte på 16,8 milliarder norske kroner. Overskuddet endte på 1,1 milliarder kroner.

- Vi har hatt fremgang innenfor alle sektorer, men data øker mest. Over 30 prosent av omsetningen kommer fra data, sier Åshild Indresøvde, informasjonssjef i Elkjøp, til digi.no.

Hun trekker spesielt frem datamaskiner, navigasjonsutstyr og spill som viktige bidragsytere til fremgangen. Elkjøp oppgir ikke tall for nettbutikken sin, men Indresøvde forteller litt om utviklingen.

- Vi målsetter at internettomsetningen etterhvert skal stå for 20 prosent av vår totalomsetning. Vi er ikke der ennå, men vi er på god vei, sier Indresøvde, til digi.no.

Hun forteller videre at nettbutikken solgte for 85 prosent mer i det nylig avsluttede regnskapsåret, enn i året før.

- Salget på nett øker kraftig av seg selv, sier Indresøvde, til digi.no.

Selv om nettbutikken vokser raskt, vil den ikke på noen måte erstatte de mange butikkene til Elkjøp.

- Butikk er vår primærvirksomhet, men internett bidrar til handleopplevelsen. Mange orienterer seg på vår nettbutikk og så kommer de i butikken for å se på og ta på det, før de bestemmer seg, sier Indresøvde.

Hun forteller at det blir stadig vanligere for de ansatte i butikkene å høre at kundene har sjekket ut alternativene i nettbutikken før de kom til butikken.

- Nettbutikken har endret handlemønsteret, men kundene går fortsatt i butikken, sier Indresøvde.

Det har Elkjøp i bakhodet, når de jobber med hvordan de skal videreutvikle nettbutikken sin.

- Vi vil styrke vår internettsatsning i tiden fremover. Vi planlegger å introdusere en tjeneste der kundene kan reservere en vare på nett, og så hente den i butikken, sier Indresøvde.

Den skal ifølge Elkjøps årsrapport komme på plass i inneværende regnskapsår, det vil si en gang før mai neste kalenderår.

Les mer om: