BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ellison gir opp Apple-kjøp

Larry Ellison gir opp forsøket om å ta over Apple Computer, men forbeholder seg retten til å forsøke igjen i fremtiden. I en kommentar til Ellisons melding, understreker Apple at selskapet vil fortsette å følge sin detaljerte plan for å bli et lønnsomt selskap.

Jens Kanden
30. apr. 1997 - 11:00

Oracles toppsjef Larry Ellison gir opp å kjøpe Apple Computer.

I en pressemelding tirsdag skriver han at han har bestemt seg for ikke å gjennomføre noen transaksjoner som inkluderer Apple Computer, eller på andre måter ta kontroll over selskapet. Ellison har ikke kjøpt noen Apple-aksjer og er ikke i samtaler med Apple, aksjonærer eller potensielle investorer, angående kjøp av Apple-aksjer, i henhold til meldingen.

Dog skriver Ellison at han fortsatt er interessert i utviklingen i Apple Computer, og at han forbeholder seg retten til å forsøke igjen i fremtiden.

Oracles president, Raymond Lane, fortalte Reuters tirsdag at Apple Computers fremtid ligger i nettcomputere fordi PC-løpet er kjørt. I henhold til Lane er PC-bransjen blitt et monopol styrt av Microsoft.

Apple Computer sendte tirsdag ut en pressemelding i repsons til Ellisons pressemelding. I meldingen unngår selskapet å kommentere Ellisons utspill, men understreker sin dedikasjon til planen om å gjøre Apple til et lønnsomt selskap. Selskapet fremhever at de har en erfaren ledelse som har tatt en rekke initiativer for å strømlinjeforme selskapet, bedre produktkvaliteten, fokusere på nøkkelmarkeder, og introdusere spennende nye produkter.

Apple-fans som liker store, kraftige Mac'er kan dermed puste lettet ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra