BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ellison og Telia går bærbart

Larry Ellisons Oracle har lansert sin nye versjon av bærbart Internett på mobiltelefon og personsøker, med det de hevder er større funksjonalitet og brukervennlighet enn noen andre kan tilby. Teknologien leveres av Telia og selskapet skal noteres på Nasdaq.

Per Christian Stokke
23. feb. 2000 - 05:07

Larry Ellison lanserte den nye tjenesten Oraclemobile.com samt et separat teknologiselskap på en pressekonferanse i New York tirsdag kveld, norsk tid. Tjenesten er gratis og tilbyr karttjenester, børsinformasjon, værmelding, shopping, trafikkvarsel, postpakkesporing med mer, gjennom Oracles samarbeidspartnere.

Selskapet er heleid av Oracle, og har innledet samarbeid med Motorola, Amazon, SmarTraveler, E*Trade, UPS og andre. Etter det digi.no får opplyst er tjenesten basert på Oracles fireårige samarbeid med Telia, som resulterte i den teknologiske infrastrukturen Portal-to-go, kodenavn 'Panama'. Portal-to-go/Panama ble også portal-lansert som et samarbeid mellom Oracle og konsulentselskapet Cap Gemini på Telecom-messen i Oktober ifjor.

Les:
Oracle og Cap Gemini lanserer trådløs portal

- Styrken til Panama er at denne infrastrukturen kan håndteres av alle plattformer, både WAP, VoxML og SMS. Tjenesten fungerer som en personlig gateway til diverse tjenester. De færreste av de som bruker WAP idag har hatt tålmodighet til å bruke en av tjenestene der mer enn én gang. På mobiltelefon vil man helst ha personifiserbare tjenester, man vil ikke måtte bla gjennom alt, sier markedsdirektør i Oracle Norge, Harald Løvvik til digi.no.


Man bygger sin egen portal via Oraclemobiles nettsider, og kan for eksempel be om å bli varslet når en bestemt aksje når en viss pris, eller hvis ens favorittband skal til byen, samt en rekke andre spesialiseringer.

- Det som er interessant med denne lanseringen er at den greit illustrerer at WAP-markedet på verdensbasis ikke lenger er jomfruelig. De i Skandinavia som har trodd at vi ligger i toppen når det gjelder utvikling av mobile tjenester, skulle vel nå ha fått noe å tygge på, sier Løvvik til digi.no.

Tjenestene skal være tilgjengelige på verdensbasis, og Oraclemobile vil ligge i USA. Teknologiselskapet, som ennå ikke har fått et navn, skal ligge i Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.