Ellison pratet ned PeopleSoft-kursen

Oracle-sjefen redegjorde for interne diskusjoner om å senke tilbudet, og PeopleSoft-kursen fikk seg en knekk.

Oracle-sjefen redegjorde for interne diskusjoner om å senke tilbudet, og PeopleSoft-kursen fikk seg en knekk.

Rettssaken i Delaware der Oracle prøver å få PeopleSoft til å fjerne giftpillene mot oppkjøpet, er i ferd med å utvikle seg til et forum for forhandlinger i kulissene. Onsdag signaliserte et styremedlem i PeopleSoft at man kunne tenke seg å diskutere med Oracle dersom budet ble høynet. Fredag, under et sju timer langt vitnemål, fortalte Oracle-sjef Larry Ellison at det var flere diskusjoner internt om å senke budet enn å høyne det.

    Les også:

I februar var Oracle villig til å betale 9,4 milliarder dollar for PeopleSoft, tilsvarende 26 dollar per aksje. PeopleSoft avviste budet, og Oracle svarte ved å senke det til 21 dollar per aksje, 7,6 milliarder dollar. Fra april til september holdt PeopleSoft-aksjen seg stort sett på 19 dollar. Det spratt opp til over 22 dollar da PeopleSoft sparket Craig Conway fra toppsjef-stillingen 1. oktober.

Da Ellison antydet at det var mer sannsynlig å kutte budet enn å heve det, falt kursen igjen til under 22 dollar.

Ellison understreket at 21 dollarbudet ikke gjenspeiler risikoen fra PeopleSofts giftpiller, som Oracle ønsker fjernet. Disse giftpillene innebærer blant annet at Oracle risikerer å måtte punge ut med over to milliarder dollar til PeopleSoft-kunder dersom programvaren ikke videreføres etter et oppkjøp. Ellison sa han ikke ventet at så skulle skje, man at denne formen for kundegaranti likevel medførte en fare. Han tok avstand fra PeopleSofts skremselskampanje overfor kundene, og sa at å vrake PeopleSofts produkter vil være en sløsing i milliardklassen.

Antakelig kan en del av PeopleSofts tidligere antagonisme mot Oracle føres tilbake til personmotsetninger rundt Craig Conway. Conway var stjerneselger hos Oracle, men fikk sparken. I 2000, da det var snakk om å slå PeopleSoft sammen med applikasjonsavdelingen til Oracle, strandet forhandlingene fordi Ellison ikke ville la Conway bli sjef for det forente selskapet. Ellison sa i retten fredag at han i sin tid personlig var mot å sparke Conway fra Oracle.

Til toppen