Ellison-selskap knallåpnet på børsen

Det gikk enda bedre enn ventet da Larry Ellisons selskap Netsuite kom på børs.

Ellison-selskap knallåpnet på børsen

Det gikk enda bedre enn ventet da Larry Ellisons selskap Netsuite kom på børs.

I går var dagen da IT-selskapet Netsuite, Oracle-konkurrenten der Oracle-sjef Larry Ellison er flertallsaksjonær, ble introdusert på New York-børsen gjennom en såkalt «Dutch auction».

Det er den samme metoden som Google brukte i sin tid. I den tradisjonelle «Wall Street»-metoden får et antall personlig inviterte anledning til å kjøpe til en fastsatt pris, som stort settes godt i underkant av det markedet venter slik at kursen garantert fyker i været det første dagene. Med «Dutch auction» er det markedet som teller fra første stund.

Netsuite lot kjenne for et par uker siden at de håpet aksjene som skulle legges ut til salg ville hente inn mellom 13 og 16 dollar hver. Etter hvert som auksjonsdagen nærmet seg, fant de som håndterte børsintroduksjonen, Credit Suisse Group og W.R. Hambrecht & Co, å heve den øvre grensen til 22 dollar.

Den faktiske prisen slo alle forventninger: 26 dollar.

Da auksjonen var over, startet den normale handelen. Ved børsens stengetid var kursen 35,50 dollar.

I desember er 17 selskaper mottatt som nykommere på New York-børsen. Netsuite er den eneste av disse der kursen hevet seg etter børsintroduksjonen.

Netsuite leverer forretningssystemer på abonnement – «SaaS» eller «software as a service» – til små og mellomstore bedrifter. Ellison er flertallsaksjonær også etter børsintroduksjonen, men har godtatt spesielle ordninger som begrenser hans makt på selskapets generalforsamlinger.

    Les også:

Til toppen