Ellisons tøffeste kvartal på ti år

Oracle-sjef Larry Ellison la i natt norsk tid frem det verste kvartalsresultatet på ti år. Likevel kan multimilliardæren slå i bordet med solide 35 prosent i driftsmargin i andre fiskalkvartal i regnskapsåret 2001.

Oracle omsatte for over 2,4 milliarder dollar i kvartalet - ned fra 2,7 milliarder dollar i samme periode året før - men det holder likevel til et driftsresultat på 800 millioner dollar, omtrent 7,2 milliarder norske kroner. Det er en driftsmargin på 35 prosent, nesten på linje med samme periode i fjor og følgelig et svært sterkt resultat tatt i betraktning at dette er det første nesten fulle driftskvartalet etter terroraksjonene mot World Trade Center 11. september.

Skjerpet kostnadsstyring er en viktig forutsetning for det sterke resultatet, skriver Oracles norske markedssjef, Harald Løvvik i en epost til digi.no.

Oracle har fortløpende nedskalert sine løpende utgifter og er nå nede i kvartalsvise driftskostnader på 1,5 milliarder dollar, ned fra 1,7 milliarder.

Selskapet fikk en nettoinntekt på 549 millioner dollar, som tilsvarer ti cents per aksje (mot 11 cents på samme tid i fjor), og omtrent på linje med det markedet hadde ventet.

- Det er ikke et godt resultat, men det er heller ikke dårlig, sier analytiker George Godfrey i ABN Amro til den amerikanske næringslivsavisen Wall Street Journal, og viser til at hele software-sektoren i betydelig grad er blitt rammet av "11. september-effekten".

Oracles finansdirektør Jeff Henley slår fast at selskapets virksomhet kan karakteriseres som "stabil" og at man nå "definitivt har nådd bunnen".

Til toppen