KRIGEN I UKRAINA

Elon Musk ber ukrainere være forsiktige med bruke Starlink

Antenner kan bli mål for russiske angrep.

Starlink-terminaler egner seg godt på steder hvor annen kommunikasjonsinfrastruktur mangler. Men antennene kan være utsatt for angrep.
Starlink-terminaler egner seg godt på steder hvor annen kommunikasjonsinfrastruktur mangler. Men antennene kan være utsatt for angrep. Foto: Starlink
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mars 2022 - 14:24

Starlink-tjenesten til Elon Musk ble i slutten av februar gjort tilgjengelig i Ukraina, og selskapet har bidratt med terminaler etter en forespørsel fra den ukrainske digitaliseringsministeren, Mykhailo Fedorov. 

Musk mener ytringsfriheten må gjelde for begge parter og vil ikke stenge ute russiske medier fra Starlink.
Les også

Elon Musk bes om å blokkere russiske kanaler fra Starlink – dette svarer han

Advarer

Nå oppfordrer Musk til forsiktighet med å bruke tjenesten. Han mener at Starlink trolig er det eneste ikke-russiske kommunikasjonssystemet som fungerer i deler av Ukraina og at dette kan gjøre det til et prioritert mål for russerne. 

En senere melding i den samme twittertråden anbefaler Musk at Starlink bare brukes ved behov og at antennen plasseres så langt fra folk som mulig. 

Han anbefaler også at antennene kamufleres lett, for eksempel med et tynt lag med maling som ikke inneholder metall, for å gjøre dem vanskeligere å oppdage visuelt. 

Starlink-startpakken.
Les også

Sjekk oversikten: Starlink knuser bakkebasert internett i Europa

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.