FORBRUKERTEKNOLOGI

Elon Musk går av som Twitter-sjef etter avstemning

Twitter-eier Elon Musk sier han vil trekke seg som toppsjef i selskapet så snart han finner en erstatter.

– Jeg trekker meg som administrerende direktør så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben, sier Elon Musk etter en Twitter-avstemning.
– Jeg trekker meg som administrerende direktør så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben, sier Elon Musk etter en Twitter-avstemning. Foto: Miguel Roberts/The Brownsville Herald/AP/NTB
21. des. 2022 - 10:25

– Jeg trekker meg som administrerende direktør så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben! Etter det skal jeg bare lede programvare- og serverteamene, skriver Musk på Twitter.

Kommentaren er skrevet som et svar på avstemningen han selv opprettet for to dager siden der han spurte brukerne om han burde gå av. 17,5 millioner stemte, og 57,5 prosent av dem ba Musk gå av. Han hadde på forhånd sagt at han ville føye seg etter resultatet.

Det har stormet rundt både Twitter og Musk – verdens rikeste mann, som også leder elbilprodusenten Tesla og romfartsselskapet SpaceX – siden han kjøpte det sosiale mediet for 44 milliarder dollar. En rekke ansatte har blitt sagt opp. Musk selv har til dels detaljstyrt virksomheten, og nylig ble flere journalister stengt ute. Ifølge Musk var dette midlertidig og fordi de hadde brutt regler om å dele informasjon om hvor andre befinner seg.

Mange har truet med å forlate Twitter etter at Musk tok over, og flere av dem har gjort alvor av truslene. I tillegg til utestengelser som mange har oppfattet som vilkårlige, har plutselige endringer i vilkår og regler – og like plutselige reverseringer av noen av endringene – gått ut over forutsigbarheten på plattformen.

Etter Musks varslede avgang raser også Tesla-aksjen. Da de amerikanske børsene stengte klokka 2 norsk tid onsdag, lå aksjen på 137,8 dollar, drøyt 1360 kroner. Ved årets toppunkt i september var aksjen verdt over 300 dollar.

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Oldernes Tung (Ap) mener at Meta, i langt større grad enn i dag, må ta hensyn til brukernes personvern i alle sine tjenester.
Les også

Ber om møte med Meta – reagerer på KI-planer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.