FORBRUKERTEKNOLOGI

Twitter utestenger journalister

Twitter har fjernet kontoene til journalister fra flere amerikanske medier som dekker selskapet og den nye eieren, Elon Musk.

Flere journalister som har fått kontoene sine fjernet torsdag, har skrevet om de nye retningslinjene og Elon Musks begrunnelse for å innføre dem.
Flere journalister som har fått kontoene sine fjernet torsdag, har skrevet om de nye retningslinjene og Elon Musks begrunnelse for å innføre dem. Illustrasjon: Dado Ruvic/Reuters/NTB
16. des. 2022 - 07:14

Det dreier seg blant annet om journalister fra New York Times, Washington Post og CNN.

Det skjer dagen etter at Twitter midlertidig stengte en konto som følger Elon Musks privatfly. Kort tid etter opplyste selskapet at de har endret sine retningslinjer for å begrense adgangen til å dele andres lokasjoner via Twitter.

Selskapet har ikke gitt noen begrunnelse for valget om å fjerne de aktuelle Twitter-kontoene, men Musk har selv tvitret :

– Det er greit å kritisere meg dagen lang, men å utlevere opplysninger om hvor jeg befinner meg i sanntid og sette familien min i fare er ikke greit.

Musk sier kontoer som driver såkalt doxxing – deling av personopplysninger som andre folks adresse og tilholdssted – blir midlertidig stengt i sju dager.

Flere av journalistene som fikk kontoene sine fjernet torsdag kveld, hadde skrevet om de nye retningslinjene og Musks begrunnelse for å innføre dem.

De første resultatene er lovende, sier Elon Musk, som fikk tillatelse fra amerikanske myndigheter til å gjøre forsøk med chipen på mennesker i fjor høst.
Les også

Nå har Neuralink for første gang plassert en data-chip i en menneskelig hjerne

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.