KARRIERE

Elop har best odds

Soleklar ledelse blant gamblerne.

Stephen Elop ligger meget godt an til å bli Microsofts nye toppsjef. Det tror i alle fall de som har satt penger på den tidligere Nokia-sjefen.
Stephen Elop ligger meget godt an til å bli Microsofts nye toppsjef. Det tror i alle fall de som har satt penger på den tidligere Nokia-sjefen. Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press
9. sep. 2013 - 12:52

Du blir ikke rik av å sette penger på Stephen Elop som den nye Microsoft-toppsjefen. Den tidligere Nokia-toppen er nå soleklar favoritt som Steve Ballmers etterfølger, skal vi tro to av de største betting-selskapene. Det melder Computerworld.

For en uke siden, før Microsoft kjøpte Nokias mobiltelefon-avdeling og fikk med Elop på kjøpet, var oddsene fem til en hos Ladbrokes. Det betyr at man med 100 kroner ville vunnet 500 kroner dersom Elop fikk jobben. Nå er oddsen en til fire, eller 1,25. Det betyr at en innsats på 100 kroner ville gitt 25 kroner i gevinst. En annen betting-tjeneste, irske PaddyPower, gir Elop en odds på en til 12. Det betyr at en innsats på 120 kroner ville gitt en gevinst på 10 kroner dersom det slår til.

Etter at Microsoft tok over Nokia har med andre ord Elop sine odds forbedret seg betydelig med tanke på en ny toppjobb. Faktisk er oddsene til den andre favoritten, Facebooks nestkommanderende Sheryl Sandberg, langt dårligere. Sandberg får en odds på 8. Den tidligere Windows-sjefen, Steven Sinofsky, har fått en odds på 13, ifølge Ladbrokes.

Hvem som tar over Microsoft er ikke kjent, men om det skulle bli Elop ville det ikke sjokkere mange. Han var direktør i programvaregiganten før han gikk til Nokia i 2010, da som selskapets første ikke-finske toppsjef i historien. Etter at Microsoft nå kjøper Nokias mobilvirksomhet vil han bli leder for «Devices & Services» i Microsoft – og rapportere direkte til avtroppende Steve Ballmer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.