RESULTATERFINANS

Elops gylne fallskjerm svulmet opp

Bonusen for å selge Nokia ble mer lukrativ enn ventet.

Stephen Elop tjente 200 millioner kroner og ny toppjobb i Microsoft på å selge Nokias mobildivisjon.
Stephen Elop tjente 200 millioner kroner og ny toppjobb i Microsoft på å selge Nokias mobildivisjon. Bilde: Alexander Zemlianichenko Jr./Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press
5. mai 2014 - 12:58

Stephen Elops romslige premie for å selge Nokias mobildivisjon til Microsoft satte sinnene i kok i Finland da avtalen ble kjent i fjor.

Men nå som oppkjøpet er fullført viser det seg at påskjønnelsen ble større enn de 18,8 millioner euro han var forespeilet.

I virkeligheten endte kanadieren opp med 24,2 millioner euro, det vil si rundt 200 millioner kroner, eller nesten 30 prosent mer.

Årsaken er at en større del av bonuspakken kom i form av Nokia-aksjer, som har steget i verdi siden salget ble avtalt, skriver BBC.

Finlands næringsminister Jan Vapaavuori skal ha uttalt at han fant det vanskelig å forstå at Stephen Elop hadde gjort seg fortjent til en slik bonus.

Elop kom fra en lederjobb i Microsoft da han høsten 2010 ble engasjert som toppsjef i Nokia. De neste tre årene ble selskapets børsverdi mer enn halvert, i takt med sviktende salg og resultater.

Det er sterke nasjonalfølelser knyttet til Nokia i Finland, og Elop gjorde seg ikke mer populær etter at han avviste forslag om kutt i bonusavtalen, med bakgrunn i at han sto midt oppe i en skilsmisse.

Ifølge Reuters har Microsoft betalt for 70 prosent av bonuspakken hans, resten måtte Nokia betale.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.