Elpida har laget verden raskeste minne

Høyere minnehastighet kan gjøre datamaskiner raskere. Nå skal Elpida ha satt ny rekord.

Elpida har laget verden raskeste minne

Høyere minnehastighet kan gjøre datamaskiner raskere. Nå skal Elpida ha satt ny rekord.

Japanske Elpida kunngjorde før helgen at selskapet har laget DRAM-minnebrikker (Dynamic Random Access Memory) som skal være raskere enn alle andre DRAM-produkter som finnes på markedet.

De nye minnebrikkene er basert på Rambus' XDR (eXtreme Data Rate) minnearkitektur og er opererer med en frekvens på 4,8 GHz. Brikkene rommer 512 megabits og kan levere datarater på 9,6 gigabits per sekund. I minnemoduler med åtte minnebrikker, er gir dette en datarate på opptil 9,6 gigabytes per sekund, noe som ifølge Elpida er seks ganger raskere enn det en vanlig DDR2-800-modul kan levere i dag.

    Les også:

Elpida mener at de nye brikkene skal være velegnet for alt fra PC-er og servere til HDTV-er og spillkonsoller. Blant annet dagens Playstation 3 benytter allerede XDR-minne, men dette er ikke like raskt som det Elpida nå har laget.

Selv om operasjonsfrekvensen til de nye minnebrikkene er på 4,8 GHz, benytter minnet bare en 600 MHz klokke. For hver klokkesyklus leverer minnet 8 bit med data.

Testversjoner av de nye minnebrikkene, som har produktnummeret EDX5116ADSE-5E-E, skal gjøres tilgjengelige i desember. Volumproduksjon ventes å komme i gang i april 2008.

Til toppen