Elsker Mac - men ikke Apple

Det er en kritisk gjeng med utviklere som samles til årets World Wide Developers Conference. De elsker Macintosh, men - etter gjentatte skuffelser - ikke Apple Computer. Selskapet må vise ydmykhet overfor tidligere feil og overbevise om at de ikke blir gjentatt.

Tirsdag ettermiddag, i skrivende stund (klokken 08:30 California-tid), åpner Dr. Gil Amelio - Apple Computers toppsjef, årets World Wide Developers Conference - den årlige konferansen for Apple-utviklere.

Utfordringen for Amelio og Apple under konferansen er å overbevise utviklere om at det vil være lønnsomt å utvikle programvare for Apple-plattformen. Amelio står overfor en samling personer som elsker Macintosh, men som har et etterhvert anstrengt forhold til Apple. Utviklerne har lidd under Apples omstillinger, problemer, og tap av markedsandeler. Endringer i strategi har også ført til bortkaset arbeid og tap av innteker for programprodusenter.

I lys av Windows' fremskritt og Apples problemer, er det faktum at utviklerne fortsatt er interessert i Apple, bevis på Mac-tilhengeres utrolige lojalitet overfor Apple-plattformen.

Egentlig er Amelios jobb enkel, men vanskelig. Når uken er omme, må utviklerne reise hjem i troen på at de vil tjene penger på å utvikle programvare for Apple-plattformen.

Interesserte kan følge utvalgte foredrag på direkten med streaming video over Internett. Apple har bestemt seg for å droppe betalingen - tidligere skulle de ha USD 99 - slik at du kan følge konferansen gratis.

Undertegnede fulgte deler av Amelios åpningstale over nettet, men kvaliteten var noe ujevn på grunn av høy belastning over nettet.

Til toppen