BEDRIFTSTEKNOLOGI

ElTele og Mobilix sammen i skandinavisk storsatsing

Eltele Øst og Mobilix har inngått en rammeavtale " i hundremillionersklassen" med Nokia Telecommunications om bygging av faste telenett over hele Skandinavia.

Øystein Kvistad
2. juli 1998 - 16:24

- Når nettet er i drift i januar, vil vi bli en alvorlig konkurrent til Telenor, sier salgssjef Gunn Sakariassen i Eltele Øst.

Den femårige rammeavtalen innebærer at Nokia skal levere blant annet svitsjeutstyr og den IN-plattformen for verdiøkende tjenester som kreves i integrasjonen mellom mobilnett og tradisjonell fastlinjetelefoni.

Testingen av det nye nettet begynner allerede 1. oktober, og ElTele fokuserer i første rekke på bedriftsmarkedet.

- Vi satser primært på bedriftsmarkedet, som banker og finansinstitusjoner. Kommuner er også en interessant målgruppe. Vi skal tilby våre kunder hele spekteret av teletjenester, sier Sakariassen.

Tidligere har Nokia levert et lukket mobilsamband av typen TETRA til Eltele Øst. Oslo kommune er hovedkunden i dette nettet. Den nye avtalen er en naturlig fortsettelse av TETRA-samarbeidet.

Det statskontrollerte franske televerket France Telecom kjøpte i april i år 34 prosent av aksjene i ElTele Øst, og har opsjon på å kjøpe 51 prosent av selskapet.

Det ligger i avtalen mellom de to selskapene at begge har forpliktelser for å skape synergier mellom elverkets infrastruktur og televerkets teletjenester. For France Telecom var det av avgjørende betydning for samarbeidet at ElTele-gruppen allerede satt med en kunderelasjon i markedet.

France Telecom er allerede i full sving innenfor nordisk telekom med satsing på mobiltelefoni i Danmark (Mobilix) som spydspiss. Nå har selskapet sikret seg flere, solide samarbeidspartnere i Norden.

Samarbeidet mellom ElTele Øst og France Telecom skjer i nær forståelse med Global One, som blir gruppens samarbeidspartner for internasjonale tjenester.

ElTele Øst omsatte i fjor for 140 millioner kroner, etter en vekst på 50 prosent fra året før, og er det største av selskapene i ElTele-gruppen. Selskapet er basert på Oslo Energi Tele og ble etablert i 1994. Hovedaksjonær er Oslo Energi Holding, mens øvrige eiere er Energiselskapet Asker & Bærum, Akershus Energi, Gjermå Energi og Hallingdal Kraftnett.

------------------------------------------------------------------
Hele Nokia-pressemeldingen kan du forøvrig lese på
www.nokia.com/news/news_htmls/ntc_980702b.html
------------------------------------------------------------------

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.