ElTele Østfold og Telenor bytter ledere

ElTele Østfold-sjef Svein Erik Simensen går til Telenor Bedrift mens Telenor mister sin sjef for datakommunikasjon.

ElTele Østfold-sjef Svein Erik Simensen går til Telenor Bedrift mens Telenor mister sin sjef for datakommunikasjon.

I løpet av en dag bytter Telenor og ElTele Østfold to ledere. Byttet startet med at det tidligere i dag gikk det ut melding på intern-weben til Telenor Bedrift at bedriften skulle få et nytt medlem av ledergruppen. Nå viser det seg at Telenor selv mister en leder.

Svein Erik Simensen, administrerende direktør for ElTele Østfold, har undertegnet kontrakt med oss, bekrefter Thor Halvorsen, administrerende direktør i Telenor Bedrift overfor digi.no. Simensen skal lede utviklingen av nye, integrerte tjenester, forteller Halvorsen.

Simensen gikk fra Telenor for to år siden til den nye konkurrenten.

Eltele er en energiverkens teleselskap. ElTele har fem avdelinger i Norge og selger telekapasitet på fiberlinjene energiverkene har strukket langs sine strømkabler. ElTele konkurrer med Enitel, en annen allianse mellom energiselskaper.

- Jeg fikk et tilbud fra Telenor som jeg synes er svært spennende, sier Simensen til digi.no. Simensen forteller med hans oppsigelse har fire av fem ledere i ElTele Østfold sagt opp.

Styreformann i ElTele Østfold, Terje Osmundsen, benekter at det ligger noen dramatikk i oppsigelsene.

- Simensen fikk et hyggelig tilbud. Når det gjelder de tre andre skyldes det at ElTele Østfold går nå over fra en gründerfase til en driftsfase - da er det naturlig å fornye deler av ledelsen, sier Osmundsen til digi.no.

Osmundsen benekter at det er dramatisk at administrerende direktør går til den viktigste konkurrenten.

- Jeg sitter nå i et styremøte der vi holder på å ansette Runar Hansesætre, ansvarlig for datakommunikasjon i Telenor. Han har også tidligere vært Østfold-sjef i Telenor Bedrift, sier Osmundsen.

Osmundsen og Simensen insisterer på at det ikke er noen andre problemer i ElTele Østfold - kundene, 35 ansatte, styret, og eier er alle fornøyd, mener de to.

Til toppen