ElTele Vest kjøper Moldenett

I forbindelse med utvidelse av dekningsområde og produktportefølje, kjøper ElTele Vest drøye 52 prosent av aksjene i Moldenett.

I forbindelse med utvidelse av dekningsområde og produktportefølje, kjøper ElTele Vest drøye 52 prosent av aksjene i Moldenett.

I tillegg til oppkjøpet har ElTele Vest en opsjon på å kjøpe seg opp til ytterligere 67 prosent i form av en emisjon i selskapet.

- Dette vil gi oss mye større slagkraft, sier administrerende direktør i Eltele Vest, Ivar Erstad.

Moldenett har opplevd kraftig vekst de siste årene og øker omsetningen til i 1999 med ventelig to millioner kroner til 4,5 millioner kroner med et planlagt driftsresultat på 500.000 kroner. Selskapet leverer løsninger basert på Internett-teknologi for de fleste større bedrifter i Molde-regionen, men har også kunder andre steder i landet. Molde-selskapet har seks ansatte som leverer løsninger for nærmere 1200 brukere i Møre og Romsdal.

De gjenværende eierne i Moldenett er en av gründerne. De ansatte sitter med vel 26 prosent av aksjene i selskapet.

ElTele Vest baserer sine tjenester på infrastruktur basert på fiberoptiske nettverk. Bedriftsmarkedet opplever et stadig større behov for datakommunikasjon med høy hastighet. Med tilknytning til den fiberoptiske motorveien til ElTele er det praktisk talt ingen begrensninger på hvor mye informasjon det er mulig å overføre. På denne infrastrukturen leverer ElTele Vest også internettaksess til bedriftsmarkedet.

De to selskapene vil dekke et område fra Haugesund i sør til Kristiansund i nord. Moldenett leverer i dag løsninger for Internett, intranett og ekstranett. Bedriften har hovedfokus rundt aksess til Internett for næringslivet, sikkerhetsløsninger i forbindelse med tilknytning til Internett, samt utvikling av løsninger på web for bedrifter og organisasjoner.

Daglig leder i Moldenett, Asle Skjærstad, sier til digi.no at selskapet er en tradisjonsrik ISP med røtter tilbake i 1995. Han ser store muligheter som følge av samarbeidet med Eltele Vest, og sier at det lenge har pågått samtaler mellom de to selskapene om samarbeid og eierskap.

Som en del av oppkjøpet vil Moldenett bytte navn.

Til toppen