BEDRIFTSTEKNOLOGI

ElTele vurderer 10.000 Internett-kunder

Energiselskapenes teleoperatør, ElTele, vurderer om selskapet skal gå inn i markedet for enbruker Internett-aksess. Om svaret blir ja, er det sannsynlig at Global Ones 10.000 aksesskunder finner veien til ElTele.

Frode Eriksen
19. jan. 1998 - 11:55

Global Ones aksesskunder på Internett kommer fra forhandlere som ikke ville gi fra seg eiendomsretten til sine kunder da Riksnetts tidligere samarbeidspartnere for et år siden skulle innlegges i Telia Internett. En rekke forhandlere som representerte 8.000 enbruker Internett-kunder fant veien til Global One, som ikke stilte like strenge krav til eiendomsretten til kundene som Telia, men nøyde seg med å levere selve aksessen til nettet.

Før jul bestemte imidlertid Global One seg for å legge ned Internett-delen av virksomheten etter å ha investert 10 millioner kroner i infrastruktur. Kundemassen som nå teller 10.000 kunder, tilknyttet et 20-tall forhandlere, har siden vært tilgjengelig på markedet.

- Vi har vurdert to-tre mulige aktører som var interessert i å overta aksessdelen av kundeforholdet, men har foreløpig endt opp med ElTele som den mest aktuelle samarbeidspartner, sier markedsansvarlig i Global One, Geir Roger Skau, til digi.no.

Ifølge Skau diskuteres en løsning som gjør at forhandlernes interesser ivaretas av ElTele på samme måte som under Global One. Det betyr at de frittstående forhandlerne fortsetter på samme måte som i dag, men med muligheter for at et nytt selskap leverer nett-tilgangen.

Administrerende direktør i ElTele, Magne Rygg bekrefter overfor digi.no at selskapet vurderer om det skal etablere seg som en leverandør for nett-aksess til private kunder.

- Vi har i dag et utgangspunkt med en tjeneste i samarbeid med Alfa-nett rettet mot bedriftsmarkedet. Vi har ennå ikke bestemt oss for hvor sterkt vi skal gå inn på Internett-markedet.

En av de største forhandlerne som Global One i dag leverer nettaksess til er den nord-norske Internett-leverandøren Trollnet i Finnsnes, som har vel 1300 enbruker kunder på Internett. Der i gården er tanken på å få ElTele som ny nett-leverandør svært god, spesielt med bakgrunn i ElTeles satsing rundt om i Norge, og ikke bare sentraliseringstanker.

- Vi synes ElTele er en svært interessant samarbeidspartner, men det gjenstår å se hvilken løsning selskapet vil tilby oss, sier daglig leder i Trollnet, Tommy A. Thorvaldsen til digi.no.

- Vi ønsker å opprettholde dagens ordning, der forhandlerne selv beholder eiendomsretten over kundene, sier han.

Ifølge Thorvaldsen bør det foreligge en løsning i løpet av to-tre uker på om ElTele skal overta nett-aksessen, med hensyn til skifte av IP-adresser.

Også Magne Rygg i ElTele, sier at det neppe er snakk om mer enn uker før selskapet bestemmer seg for hva det skal gjøre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.