EMC børsnoterer datterselskapet VMWare

Dermed kan eksisterende og potensielle ansatte få opsjoner i VMWare, istedenfor i EMC.

Dermed kan eksisterende og potensielle ansatte få opsjoner i VMWare, istedenfor i EMC.

Lagringsspesialisten EMC kjøpte virtualiseringsspesialisten i 2004 for 625 millioner dollar. VMWare lager programvare som blant annet gjør det mulig å kjøre flere operativsystemer samtidig på en maskin og man kan også enkelt flytte et slikt operativsystem fra en maskin til en annen.

Nå har EMC bestemt seg for å børsnotere datterselskapet, men de satser på å fortsatt sitte med kontrollen. Derfor har de foreløpig bare planlagt å selge 10 prosent av aksjene i forbindelse med børsnoteringen som vil skje en gang i løpet av sommeren.

- VMWare er en av de raskest voksende selskapene i programvarebransjens historie. Vi forventer at børsnoteringen vil skape merverdi for aksjonærene i EMC, samtidig som det vil styrke mulighetene for å beholde og rekruttere programvareindustriens største talenter, sier Joe Tucci, EMCs toppsjef, i en pressemelding.

I praksis sier EMC med dette at eksisterende og potensielle arbeidstagere heller vil ha aksjer og opsjoner i VMWare, enn i EMC.

VMWare er også en viktig partner for IT-giganter som HP, IBM og Sun. De er direkte konkurrenter med moderselskapet EMC og det har derfor vært viktig for VMWare at de har operert som en separat enhet i EMC-konsernet.

EMC gjør det klart at de akter å beholde så mye som mulig av datterselskapet, selv om det børsnoteres.

- EMC har ingen intensjon om å selge mer av VMWare-aksjene, sier Tucci.

VMWare har sterk konkurranse fra både Microsoft og åpen kildekode-miljøet, men har klart å holde seg i tet. På tross av konkurransen fra Microsofts virtualiseringsteknologi og åpen kildekode alternativet Xen, har de vokst kraftig.

Omsetningen steg ifølge CNet News med 101 prosent til 232 millioner dollar i selskapets siste kvartal. På årsbasis steg omsetningen med 83 prosent til 709 millioner dollar. Antall ansatte har gått fra 300 i 2004 til cirka 3.000 nå.

Til toppen