RESULTATERFINANS

EMC = Enda Mer Cash

Lagringseksperten EMC holder stø kurs i medvinden. Selskapet økte salget med 23 prosent i første kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Bedringen av driftsresultatet imponerer enda mer.

26. apr. 2000 - 15:56

EMC, som leverer intelligent lagringsteknologi for forretningskritiske systemer, omsatte for 1,82 milliarder dollar i årets første kvartal - en bedring på 23 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Selskapets driftsresultat i perioden endte på solide 332 millioner dollar, opp 49 prosent i forhold til første kvartal i 1999.

EMC Norge ble etablert for fem år siden og har i dag 32 ansatte. Det norske hovedkontoret ligger i Oslo.

- Til tross for en generelt treg start på året for de norske IT-selskapene, har EMC Norge hatt en vekst i første kvartal som overgår den gjennomsnittlige veksten for EMC på verdensbasis. Veksten i Norge har for det meste kommet gjennom Internett-satsinger fra våre større etablerte kunder, sier administrerende direktør Per Yngland i EMC Norge i en pressemelding.

- Rask informasjonstilgang er drivstoffet for den digitale økonomien, og to tredjedeler av verdens viktigste informasjon er lagret på EMCs teknologi, påstår Yngland, som trekker fram etableringen av ECOstructure - en Internett-infrastrukturallianse med Cisco og Oracle - som et høydepunkt i siste kvartal.

EMC selger sine løsninger gjennom en rekke internasjonale partnere som NEC, Siemens, ICL, Silicon Graphics, Bull og Unisys. I tillegg har EMC lokale partnere - her hjemme er Merkantildata, Getronics Skrivervik og WM-Data Cimtec EMC-partnere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.