EMC fornyer hele sin Clariion-familie

I likhet med de avanserte Symmetrix-systemene, kan også Clariion CX4 leveres med SSD.

EMC fornyer hele sin Clariion-familie

I likhet med de avanserte Symmetrix-systemene, kan også Clariion CX4 leveres med SSD.

Lagringsspesialisten EMC lanserte i går fjerde generasjon – CX4 – av sine Clariion-systemer, beregnet på dem som ikke vil satse på den mest avanserte serien Symmetrix.

Clariion CX4 har fått en ny arkitektur som er spesielt tilpasset virtuelle servermiljøer fra VMware og andre. EMC mener den nye arkitekturen viderefører Clariion-systemenes høye pålitelighet – oppetid på 99,999 prosent – samtidig som ytelsen og kapasiteten dobles og energiforbruket reduseres drastisk.

Doblingen av ytelse, diskkapasitet – opptil 960 disker når et system er fullt ut utbygget – minnekapasitet og logiske enheter (LUN) er et resultat av utvidelser av Clariions operativsystem Flare (en forkortelse for «Fibre Logic Array Runtime Environment.») og bruken av nye flerkjernede prosessorer fra Intel.

CX4 kan kombinere Fibre Channel og iSCSI i samme skap, og støtter fremtidige teknologi som 8 Gb/s fibre Channel, 10 Gb/s iSCSI samt FCoE (Fibre Channel over Ethernet). EMC forklarer at nye I/O-moduler døpt Ultraflex bidrar til dette. Ultraflex gjør det videre mulig å legge nye I/O-porter i den virtuelle infrastrukturen mens systemet er i drift.

Da EMC lanserte sin nye Symmetrix-løsning med flashdisker (SSD for «solid state disks», altså ikke disker men flashminne enheter med kapasitet som en disk) ble det forklart at en eventuell tilpasning av SSD til Clariion var et spørsmål om kostnader og etterspørsel.

Responsen på dette ser ut til å ha svart til EMCs forventning: Også Clariion CX4 vil kunne leveres med SSD som en del av utrustningen. Poenget med SSD er at man får drastisk bedre responstid i tjenester med svært hyppige transaksjoner. EMC illustrerer dette med følgende graf:

EMCs flashdisker er ikke bare over 30 ganger raskere enn harddisker, de er også langt mer energieffektive målt i strømforbruk per I/O per sekund.

Clariion CX4-skap kan legges opp slik at de logiske enhetene (LUN) kan flytte data i fart mellom ulike disktyper. Man kan følgelig organisere datalagringen i opptil fire nivåer, avhengig av hva slags ytelse som kreves når dataen skal tas i bruk:

  • Nivå 0 er flashdisker
  • Nivå 1 er Fibre Channel
  • Nivå 2 er SATA
  • Nivå 3 er lavenergi SATA

Andre egenskaper ved CX4 er:

  • støtte for virtuell tilrettelegging («thin» eller «virtual» provisioning»)
  • støtte for «disk spin down», det vil si at disker som ikke brukes legges til å sove
  • et nytt kjølesystem tilpasset de nye lavenergi SATA-diskene
  • integrering med VMware Site Recovery Manager og for kontinuerlig fjern- og nærreplikering med EMC Recoverpoint
  • integrering med RSA enVision for sikkerhet og dokumentasjon

Clariion-famililen er fordelt på fire grunnmodeller, slik det framkommer av dette bildet fra EMCs presentasjon:

    Les også:

Til toppen