EMC gjør Exchange rimeligere

EMC skal kunne gjøre det opptil 30 prosent rimeligere for bedrifter å ha en Exchange e-postserver.

EMC skal kunne gjøre det opptil 30 prosent rimeligere for bedrifter å ha en Exchange e-postserver.

Lagringsleverandøren EMC har satt sammen en pakke som lover enklere administrasjon av e-post basert på Microsoft Exchange, døpt «EMC Express Solution for E-Mail». Pakken består av maskin- og programvare, og skal kunne gi opptil 30 prosent rimeligere eierkostnader av Exchange for bedrifter med noen titalls medarbeidere og oppover, avhengig mest av den samlede mengden e-post som sendes og mottas.

Løsningen innebærer at et Clariion lagringsskap fra EMC tar seg av all lagring av e-post, og at spesialisert programvare tar seg av arkivering (EMC Legato EmailXtender), Exchange-akselerasjon (EMC Exchange AcceleratorService) og replikering med tanke på sikkerhetskopiering og gjenoppretting (EMC Replication Manager/SE).

Lagringsskapet inneholder en blanding av dyre (fiber channel) og rimelige (ATA) disker for henholdsvis løpende e-post og arkivert e-post, det vil si meldinger som er eldre enn et bestemt antall dager som fastslås ut fra kundens behov, for eksempel 30 dager.

Exchange beholder den direkte kontrollen bare over e-post som er nyere enn den fristen som er satt. Eldre meldinger flyttes ut fra Exchange og over til en indeksert og søkbar SQL-database. Dette arkivet kan utvides med et antall rimelige disker etter behov, og databaseprogramvaren har ingen problemer med å følge med i den fysiske kapasitetsøkningen.

Dersom Exchange hadde bygget på en database, ville en slik arkiveringsløsning vært såre enkel. EMC mener de bygger enkelheten tilbake i Exchange, uten at de går så langt som å flytte hele Exchange over til en database.

– Den løpende arkivering og replikeringen er automatisert, og styres av justerbare regler, sier teknisk konsulent Jørn Malsten i EMC Norge til digi.no. – Sikkerhetskopieringen innebærer at det går svært raskt å gjenopprette hele Exchange-serveren dersom den skulle svikte, noe som ikke er helt uvanlig. Dessuten gir den strukturerte arkivløsningen rask tilgang til historiske innlegg, slik at det er lett å etterkomme eventuelle krav fra myndigheter og etterforskere.

Prisingen av produktet vil gjøres klar etter kvartalsslutt.

– Prinsippet er at det vil bli en pakkepris på alt unntatt selve lagringsbiten, siden det er veldig individuelt hva slags lagringskapasitet kunden vil trenge. Pakken omfatter også oppsett hos kunden.

Malsten mener at tre kriterier bør legges til grunn for en eventuell investering i pakken: store krav til tilgjengelighet, tilgang til historikk og avlasting av IT-avdelingen.

Selv om prisstrukturen og –nivået ikke er kjent, gjetter Malsten på at den rimeligste pakken kan starte ikke så langt fra et firesifret beløp.

    Les også:

Til toppen