EMC ikke lenger kun for de største

EMC Norge presenterte denne uken et lagringssystem som er tilpasset mellomstore organisasjoner. Til nå har selskapets løsninger vært tilpasset de største organisasjonene.

EMC Norge presenterte denne uken et lagringssystem som er tilpasset mellomstore organisasjoner. Til nå har selskapets løsninger vært tilpasset de største organisasjonene.

EMC kjøpte i fjor høst opp selskapet Data General. Med på kjøpet fikk EMC lagringssystemet Clariion. Dette er et SAN-basert (Storage Area Network) lagringssystem for mellomstore bedrifter og organisasjoner. Systemet er laget for å tilby sentral plassering av mellom 100 GB til rundt 4 TB med data til opptil 15 servere. EMC fokuserer på administrasjon, beskyttelse og deling av disse dataene.

Geir Mathisen i EMC Norge, mener at veksten i datamengden bedrifter må håndtere i årene framover, vil overstige tilgjengeligheten på mennesker som kan administrere og ta vare på dataene med dagens løsninger.

- Vi må derfor komme med programvareløsninger som tar seg av denne veksten. Dette krever smartere løsninger og mer automatikk, sier han.

En undersøkelse gjort av Forrester Research i fjor anslår at andelen datalagringskostnadene utgjør i bedrifters totale IT-budsjett vil stige fra 4 til 17 prosent. Dette skyldes blant annet stadig økende bruk av e-handelsløsninger, datavarehus og nye bruksområder, spesielt digitalisering av bilder, lyd og video.

Per Yngland, administrerende direktør i EMC Norge, forteller at selskapet ikke har muligheten til å håndtere salg, installasjon og brukerstøtte i Norge selv, derfor har selskapet engasjert Getronics som eneforhandler av Clariion i Norge.

Salgsdisponent i Getronics, Henrik Bækken, forteller at Getronics ønsker å finne riktig produkt til kunden, ikke å tilpasse kunden til produktet. Han mener at Clariion er et produkt som passer godt til denne profilen.

Til toppen