EMC kjøpte kryptolegende

EMC måtte ut med over to milliarder dollar for å sikre seg kryptolegenden RSA Security.

EMC måtte ut med over to milliarder dollar for å sikre seg kryptolegenden RSA Security.

Torsdag meldte New York Times at RSA Security, et ledende selskap innen autentisering og kryptering, hadde i det stille lagt seg ut til salg for flere måneder siden. Avisa nevnte at EMC lå an til å kjøpe RSA Security, men at andre, ikke navngitte, aktører også var på banen.

RSA bekreftet hovedinnholdet i artikkelen. Det førte til enorm interesse for aksjen, og ved børsens stengetid i går ettermiddag var kursen 18 prosent over sluttkursen kvelden før.

I går kveld bekreftet EMC at de har inngått en endelig avtale om å overta RSA. Prisen er 28 dollar per aksje, 22 prosent over sluttkursen i går, og 45 prosent over sluttkursen onsdag kveld, før nyheten om at RSA var til salgs ble kjent.

Det verdsetter RSA til rundt 2,1 milliarder dollar.

EMC begrunner kjøpet med at IT-sikkerhet er noe av det store selskaper prioriterer aller høyest. EMC leverer løsninger for å sikre informasjon. RSA leverer løsninger for å sikre tilgang til informasjon. Derfor kan det være gunstig å forenes under samme eierskap, mener toppsjef i EMC, Joe Tucci.

Det finnes andre som har kommet på samme ide, at det er gunstig å kombinere løsninger for IT-sikkerhet med lagringsløsninger: For ett år siden fullførte Symantec overtakelsen av Veritas Software, seks måneder etter at oppkjøpet ble kjent i desember 2004.

Børsen var ikke like imponert over EMCs kjøp som de var av RSAs salg. EMC-aksjen falt 4 prosent da kjøpet ble kjent. På en konferansesamtale med analytikere fikk Tucci pepper for den høye prisen. Han svarte at andre selskaper var interessert i RSA, og at situasjonen var «preget av sterk konkurranse».

Til toppen