BEDRIFTSTEKNOLOGI

EMC klar med ny virtuell lagring

ViPR – «software defined storage» – kan leveres i løpet av måneden.

EMCs Amitabh Srivastava bekrefter at ViPR er klar, dessverre uten Hadoop-kopling i første gang.
EMCs Amitabh Srivastava bekrefter at ViPR er klar, dessverre uten Hadoop-kopling i første gang. Bilde: EMC

EMC lovet på sitt store kundearrangement EMC World i Las Vegas i mai å gjøre sin plattform for programvaredefinert lagring, ViPR, tilgjengelig innen årsskiftet. Selskapet har nå bekreftet at plattformen vil være allment tilgjengelig i løpet av september.

    Les også:

Hensikten med ViPR er å samle heterogene lagringsmiljøer og gjøre ressursene tilgjengelig under ett. Applikasjoner forholder seg til samlinger av virtuelle, regelstyrte lagringsressurser. EMC lover at det gjøres ingen kompromisser i forhold til de fysiske ressursenes egenskaper, som replikering, tiering og så videre. Alle disse egenskapene kommer fortsatt til nytte. Lagringstjenestene velges gjennom en selvbetjeningsordning: Man abonnerer på virtuelle ressurser som svarer til de kravene og behovene man har. Tildelingen er automatisk og tilnærmet øyeblikkelig.

Uttalelser fra de første referansekundene beskriver hvordan plattformen gjør det mulig å forenkle den eksisterende lagringsinfrastrukturen, automatisere flere prosesser og senke kostnader samtidig som man mestrer den uavlatelige veksten i lagrede data.

I tråd med rådende tenking rundt programvaredefinert lagring og nettverk, skiller ViPR mellom «kontrollplanet» som gir tilgang til selve lagringsinfrastrukturen, og «dataplanet» som gir tilgang til all data i infrastrukturen.

Fra dataplanet tilbyr ViPR ulike typer tjenester.

Den første, «Object Data Services», er klar. Den gjør det mulig å lagre, åpne og manipulere filer som om de var objekter. Ifølge referansekunden Dolan Company innebærer dette at tradisjonelle filapplikasjoner og nestegenerasjons objektapplikasjoner kan forholde seg til de samme dataene som objekter eller filer, uten å flytte eller å kopiere data. Object Data Services omfatter også programmeringsgrensesnitt (API-er) mot skytjenester som Amazon S3, OpenStack Swift og Atmos.

Den andre varslede tjenesten fra dataplanet til ViPR, «HDFS Data Platform» som skal gjøre det mulig å kjøre Hadoop-basert analyse på all data samlet i ViPR, er derimot ikke klar ved lansering.

De heterogene lagringsmiljøene som ViPR kan forholde seg til i skrivende stund omfatter det meste av det EMC leverer – inkludert både nye og eldre VNX – samt løsninger fra NetApp. EMC lover at ViPR vil bli utvidet til å omfatte flere av konkurrentenes systemer.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.