BEDRIFTSTEKNOLOGI

EMC lanserer programvare for blandede lagringsmiljøer

EMC har lenge sett på seg selv som et programvarehus. Nå vil toppsjef Joe Tucci bruke programvaren til å styre også konkurrentenes lagringssystemer.

30. okt. 2001 - 14:11
EMC

EMCs mål er å få store selskaper og organisasjoner til å velge selskapets programvare også når de velger maskinvare fra konkurrenter. Selskapet nevner eksplisitt at det dreier seg om Compaq, Dell, Hitachi Data Systems, Hewlett-Packard, Sun, IBM og Network Appliances.

De første produktene dreier seg om nye moduler for lagringsdriftpakken ControlCenter, samt WideSky som ifølge EMC er bransjens første eksempel på lagringsinnrettet mellomvare. WideSky utgjør laget mellom driftsapplikasjonene i ControlCenter og lagringsprodukter fra andre leverandører. ControlCenter skal blant annet omfatte blant annet moduler for å replikere data mellom heterogene produkter, og for å gi innsyn i sammensatte lagringssystemer fra et forretningspreget synsvinkel. Ikke alt er umiddelbart tilgjengelig, men vil sendes ut på markedet i inneværende og neste kvartal.

EMCs nye programvareprodukter vil konkurrere mot både lagringsprogramvare fra Veritas Software, spesialist på mye av det EMC håper å gjøre bedre enn dem, og mot driftsprogramvare fra blant andre IBM og Hewlett-Packard, som begge har moduler rettet mot heterogene lagringssystemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.