EMC og Oracle i e-allianse

Lagringseksperten EMC og databaseselskapet Oracle går sammen om en strategisk forretningsenhet som skal levere integrerte løsninger for e-business. Sammen skal de nye partnerne tilby markedet driftssikker og skalérbar teknologi.

Lagringseksperten EMC og databaseselskapet Oracle går sammen om en strategisk forretningsenhet som skal levere integrerte løsninger for e-business. Sammen skal de nye partnerne tilby markedet driftssikker og skalérbar teknologi.

EMC og Oracle integrerer sin teknologi for å tilby en infrastruktur som kan støtte e-business-applikasjoner. Det utvidede samarbeidet regulerer to hovedområder: En strategisk forretningsenhet, og et felles utviklingssenter. Hver av partene vil dedikere ressurser for å optimalisere og integrere Oracle 8i, og EMCs intelligente lagringsteknologi, skriver selskapene i en felles pressemelding.

En skalérbar og driftssikker infrastruktur er avgjørende for selskaper som etablerer seg på Internett. Flere større nettsteder som styres av Oracles produkter er allerede utstyrt med lagringsløsninger og programvare fra EMC.

Nå formaliseres samarbeidet innen utvikling av felles arkitektur, konfigurasjon, og retningslinjer.

- Samarbeidet mellom EMC og Oracle er avgjørende i vårt arbeid for å bli et globalt varemerke, sier John Hnanicek, IT-sjef og visepresident i selskapet e-Toys. - Skalérbarheten og driftssikkerheten vi oppnår med alliansens produkter, dekker våre behov, skryter Hnanicek.

- I dagens Internett-økonomi, er nedetid uakseptabelt. Dersom et kommersielt nettsted ikke er tilgjengelig til enhver tid, forsvinner kundene og markedsandelene raskt. Ved å integrere teknologi og implementere gode referansemodeller, kan vi effektivt hjelpe felles kunder å etablere forretning på nettet, sier Harald Løvvik, markedsdirektør i Oracle Norge. Sammen med administrerende direktør Per Yngland i EMC skal Løvvik sørge for at selskapets kunder tar lederskap i den digitale økonomien.

De to selskapene har samarbeidet tett i en årrekke - blant annet har de sammen vært involvert i en rekke felles sertifiseringsprogrammer, og store datavarehus-prosjekter. I tillegg bruker begge selskapene hverandres teknologi i egen forretningsdrift. EMC Symmetrix Enterprise Storage Systems, brukes av Oracles server-divisjon, som baseplattform for utvikling og testing av alle nye databaseversjoner og lanseringer. Oracle er i tillegg medlem av EMCs utviklingsprogram for elektronisk informasjonsstruktur.

Til toppen