EMC slo til med rekordkvartal

Lagringsleverandøren EMC økte omsetningen med 36 prosent, og nettoresultatet med 52 prosent i andre kvartal.

Lagringsleverandøren EMC økte omsetningen med 36 prosent, og nettoresultatet med 52 prosent i andre kvartal.

I sitt andre kvartal, økte EMC omsetningen til 1,29 milliarder dollar fra 952 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Nettoresultatet (drift pluss finansinntekter minus skatt) økte til 289 millioner dollar fra 189 millioner.

Toppsjef Michael Ruettgers er nærmest fra seg av begeistring.

- Dette er ikke bare vår høyeste kvartalsomsetning og nettoresultat noensinne. Det er også det niende kvartal på rad med minst 30 prosent vekst på årsbasis i både omsetning og nettoresultat.

Fortjeneste per aksje lå mer enn ti prosent over det Wall Street hadde forventet.

Det er Internett-bedrifter som får EMC til å vokse så sterkt. Blant nye kunder i kvartalet finner vi navn som www.iShip.com (web-baserte shippingtjenester), bokhandleren barnesandnoble.com, USAs første online "drugstore" (en slags kombinert apotek og kiosk) DrugEmporium.com, leketøysforretningen eToys.com, og e-post- og meldingstjenesten Mail.com. Det nevnes også at det har tatt Excite 18 måneder å vokse fra null til 30 terabytes med EMC-lagring.

Omsetningen av Fibre Channel-basert lagring ble doblet til nesten 380 millioner dollar.

En interessant tendens er at mens EMCs maskinvareomsetning økte med 29 prosent til 986 millioner dollar, økte programvaresalget med 83 prosent til 179 millioner dollar. Selskapet venter at programvarens andel av den samlede omsetningen vil fortsette å øke.

Til toppen